Erdoğan ve Mikati Suriye’de Rehin 11 Lübnan Vatandaşının Durumunu Konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Lübnan Başbakanı Necip Mikati, iki ülke arasındaki ilişkiler ve bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Erdoğan ve Mikati, Suriye’de rehin alınan 11 Lübnan vatandaşının durumunu ele aldı. Lübnan Cumhuriyeti Başbakanı Necip Mikati, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Türkiye’ye bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. İki ülke başbakanı Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde bir araya geldi. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre; Mikati ve Erdoğan’ın baş başa gerçekleştirdiği görüşmede ikili ilişkiler ve bölgesel konular hakkında ayrıntılı görüş alışverişinde bulundu. Erdoğan ve Mikati, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi konusundaki iradelerini teyid etti. Görüşmede Lübnan'ın bağımsızlığı, egemenliği ve siyasi istikrarına Türkiye'nin atfettiği önemi özellikle vurgulayan Erdoğan, Lübnan’da ulusal barış ve istikrarın korunması hususunda bütün tarafların sergilediği sorumlu yaklaşımın Türkiye tarafından desteklenmeye devam edileceğini vurguladı. Görüşmede, Suriye’de rehin alınan 11 Lübnan vatandaşının durumu da ele alındı. Başbakan Erdoğan, halen Suriye’de olduğu belirtilen Lübnan vatandaşlarının kurtarılması içni Türkiye’nin yoğun çabalarını sürdüreceğini belirtti.

Lübnan Başbakanı Mikati ise bu konunun aciliyetini ifade ederek, Türkiye'nin bu konuda devam etmekte olan çabalarının sürdürülmesini talep etti.