Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kavranoğlu'ndan Açıklama

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, ''Bugün ülkemiz parlak bir geleceğe doğru güvenle yürüyor'' dedi.

Prof. Dr. Kavranoğlu, Yalova Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nun Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu'nda yapılan mezuniyet töreninde, Yalova'da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin son yıllarda büyük mesafeler kat ettiğini belirten Kavranoğlu, şunları söyledi:

''Rahmetli Turgut Özal'ın devriyle Türkiye'nin dünya ile rekabet edecek öz güveni aşılandı. Dünyaya açılma süreci o zaman başladı ve halen devam ediyor. Siz gençlerle ülkemizi, 2023'e götürme çabamız var. Bugün ülkemiz parlak bir geleceğe doğru güvenle yürüyor. Bizim devrimiz geçiyor. Bizim yerimizde sizler olacaksınız.''

Yalova Valisi Esengül Civelek ise gençlerin, mesleki bilgi ve becerilerle donatılmış, sorumluluk sahibi, iletişimi güçlü ve öz güveni yüksek bireyler olarak yetiştirildiklerini düşündüğünü ifade ederek, gençlerin en iyi şekilde yetiştirilmelerini sağlayanlara teşekkür etti.

Anne ve babaların çocukların eğitimi için emek verdiğini, fedakarlıkta bulunduğunu belirten Civelek, ''İnanın, sarf ettiğiniz emek ve fedakarlıklarınızın karşılığını her zaman evlatlarınızla gurur duyarak alacaksınız. Sevgili gençler, yolunuz açık, geleceğiniz aydınlık olsun. Yarınlar sizlere sağlık, mutluluk, başarı getirsin'' diye konuştu.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu da bu yıl meslek yüksek okulundan 750 mezun verdiklerini dile getirerek, ''Üniversitemiz gelişerek, yarışıyor. Bizim mezunlarımız gururumuzdur. Göz bebeğimiz olarak gördüğümüz öğrencilerimize, mezunlarımıza iş hayatında başarılar diliyorum'' dedi.

Konuşmaların ardından okul birincisi Nagihan Dumaner'e mezuniyet belgesini Bakan Yardımcısı Kavranoğlu verdi.

2011-2012 eğitim yılında mezun olan 750 öğrencinin keplerini havaya atmasıyla tören sona erdi .
Kaynak: AA