Kırıkkale’de Düzenlen Okuma Yarışmasında Başarı Gösteren Öğrenciler Ödüllerini Aldı

Kırıkkale Valiliğince düzenlenen "Okumayı Seviyoruz, Öğrenci, Öğretmen, Veli El Ele Okuyoruz" projesine katılarak başarı gösteren öğrenciler ödülleri verildi.

Kırıkkale’de Düzenlen Okuma Yarışmasında Başarı Gösteren Öğrenciler Ödüllerini Aldı
Kırıkkale Valiliği tarafından, öğrencilerde okuma alışkanlığı kazandırmak, bu yolla düşünen, düşündüğünü doğru ve açık bir şekilde ifade eden, milli ve manevi değerlere sahip, yüksek karakterli bireyler yetiştirmek amacıyla "Okumayı Seviyoruz, Öğrenci, Öğretmen, Veli El Ele Okuyoruz" projesi düzenlendi.

Proje kapsamında 2011-2012 eğitim öğretim yılı itibariyle 4 kategoride kitap okuma yarışması tertiplendi. Bin 89 öğrencinin katıldığı okuma yarışmasında 16 öğrenci başarı gösterdi. Başarı gösteren öğrenciler Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törende ödüllerini aldı.

Öğrencilere ödülünü veren Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, öğrenci ve velilere yönelik yaptığı konuşmada hayat ve zamanın hızlı bir şekilde aktığını söyledi.

Güner, "Hayat çok hızlı akıyor. Biz çocuklarımızın başarılarını hep testlerle ölçmeye çalışıyoruz. Halbuki başarının anahtarı iyi okumak iyi muhakeme etmek ve iyi analiz etmekten geçiyor. Biz Kırıkkale’de ailelerimizin yüzü gülsün, çocuklarımızın yüzü gülsün diye "öğrenci, öğretmen ve veli el ele okuyor" adlı bir proje başlattık. Bu proje bağlamında 100 bin civarında kitabı okullarımıza dağıttık ve haftalık aşağı yukarı 1 saatlik süreyi okuma saati olarak öğretmenlerimize uygulamasını tavsiye ettik. Bu çerçevede bu minik yavrularımız bu başarıyı elde ettiler." dedi.

Kırıkkale valiliği olarak 300’e yakın projeyi hayata geçirdiklerini belirten Güner, "Biz Kırıkkale’de Kırıkkale valiliği olarak projeli çalışma modeli şeklinde bir çalışma modeli oluşturduk. Her yıl 300 civarında projeyi 40 ayrı kurumla beraber oluşturuyoruz. Bu gördüğünüz projede bunlardan bir tanesi. Bunun gibi devam eden 300 civarında projemiz var" şeklinde konuştu.

Vali Güner konuşmasının ardından başarı gösteren öğrencilere birer adet çeyrek altın, giysi ve kitap gibi çeşitli hediyeler verdi .
Kaynak: İHA