Bakan Şahin, Evlat Edinmenin Hızlandırılacağını Açıkladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, evlat edinmenin kolaylaştırılması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bakan Şahin, Evlat Edinmenin Hızlandırılacağını Açıkladı
Bir dizi inceleme, açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Denizli’de bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Karahayıt beldesindeki Colossae Otel’de düzenlenen 3. Koruyucu Aile Şenliği’ne katıldı.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen koruyucu ailelerin katıldığı şenlikte konuşan Bakan Şahin, koruyucu aile deyince hafta sonu gidip sevilen, görülen istediği zaman alınan, istediği zaman verilen bir sistem gibiymiş gibi bir algı olduğunu belirterek, “Onun yanında olmak, onun evladı olmak gibi bir algı oluşturmak için büyük bir kampanya yapacağız. Önce yönetmeliğimizi değiştiriyoruz. Bu işi daha çok kolaylaştıracağız. Evlat edinmeyi hızlandıracağız. Hukuk devletinde bir tarafta binlerce evlat bekleyecek, bir tarafta da binlerce anne baba evlat edinmeyi bekleyecek. Bu, bu şekilde devam edemezdi. Hemen arkadaşlarımızı talimatlandırdık. Dünyada nasıl modeller çalışıyor, alternatifler üretelim, bu iki tane birbirine muhtaç olan, birbirini talep eden, birbirine ihtiyacı olan bireyleri birbirleriyle buluşturalım dedik” dedi

Bunun çalışmasını yaptıklarını belirten Şahin, “Evlat edindirme sistemi ve koruyucu aile sistemi, tüzük çalışmaları, yasal altyapı bunların hepsi çok önemli. Bunu büyük bir kampanyaya dönüştürmek istiyoruz. Bu sırada evlat edinmeyi bekleyen annelere de bizim yeni sistemimizi anlatmak istiyoruz. Bu konuda ne kadar mağdur ve sıkıntılı ailelerin olduğunu biliyoruz. Bir taraftan bunu hızlandıracağız, bir taraftan da birbirine entegre edeceğiz. Eğer güçlü toplum olacaksak, güçlü aile olacaksak, bize ait olan bu alanları güçlendirmemiz lazım” diye konuştu.

Medreselere, camilere kuş evleri yapan bir medeniyetten geldiklerini belirten Bakan Şahin, “Kuşlarımız acıktığı zaman barınak yeri koymuşuz. Soğukta üşümesin diye, estetik bir şekilde medreselerimizin içerisine yerleştirmişiz. Düşünün böyle bir medeniyetten gelen atanın torunları olarak bize düşen ne? 74 milyonun evlatlarımızın, hele bir de mağdursa, mazlumsa, ihtiyacı varsa onun yanında olmak kadar, hep sosyal devlet adına, hem sosyal adalet adına, hem sosyal sorumluluk adına, hem kimsesizlerin kimi olma adına bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Bundan daha önemli bir gayret olabilir mi? Biraz emek, ama sevgi emek ister. Seviyorum demek karşılığında bir emektir. Emek verdiğiniz zaman çok daha kıymetlidir” dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Fatma Şahin, koruyucu ailelerin çocuklarıyla yakından ilgilendi ve onlarla sohbet etti. Bakan Şahin, şenliğe destek veren hayırseverler ile koruyucu ailelere de plaket verdi .
Kaynak: İHA