Somuncu Baba ve Mollafenari'nin Mahallesi Hizmete Kavuşuyor

Bursa'da inanç turizminin önemli merkezlerinden Mollafenari Mahallesi, Osmangazi Belediyesi’nin yatırımlarıyla pazar alanı, otopark, hizmet binası ile yol ve parka kavuşuyor.

Somuncu Baba ve Mollafenari'nin Mahallesi Hizmete Kavuşuyor
Somuncu Baba, Mollafenari ve Uç Kuzular gibi birçok manevi değere ev sahipliği yapan Mollafenari Mahallesi’nde kamulaştırılan 8 bina yıkıldı. Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a, Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan da eşlik etti. Başkan Dündar, çalışmaların vatandaşa nefes aldıracak yeni yaşam alanları kazandırdığını vurguladı. Mollafenari Mahallesi’nde çıkmaz sokağın açılması, yol genişletme, belediye hizmet alanı, pazar alanı ve otopark yapılacağının altını çizen Dündar, "Toplam 962 metrekare alanda yaptığımız kamulaştırılmanın ardından yıkım çalışmalarına da hızla başladık. 3. Bölüm Sokak genişletiliyor ve 2. Kahve Çıkmazı da açılıyor. 2 sokak arasında kalan bölüme ise imar planına uygun olarak park, belediye hizmet alanı ve otopark ile pazar alanı kazandırıyoruz." dedi.

Mollafenari’nin Bursa’nın en eski mahallelerinden biri olduğunu hatırlatan Dündar, önemli zatların türbelerinin yer aldığı bölgenin turizme uygun hale getirilmesi için çaba harcandığını kaydetti.

Turizmin canlanması noktasında bölgenin ihtiyacı olan yol ve otopark sorununun da çalışmalarla birlikte çözüleceğini vurgulayan Dündar, kamulaştırma bedeli olarak 1 milyon lira harcadıklarını belirtti.