Köy İlköğretim Okulundan Ağaç Dikme Kampanyası

Ağrı’nın Patnos ilçesindeki Aşağıkamışlı Köyü İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri, yeni hizmete giren Patnos Devlet Hastanesi bahçesine fidan dikti.

Köy İlköğretim Okulundan Ağaç Dikme Kampanyası
Fidan dikim kampanyasına İlçe Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin, Patnos Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Semih Yancar, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Işık, kurum amirleri ve hastane personeli katıldı.

Okul Müdiresi Nihal Eren, yaptığı konuşmada; yemyeşil, cennet gibi olmaya her yönden müsait olan, tüm koşulları barındıran, her açıdan zengin olan Patnos’un ağaç fakiri oluşuna derinden üzüldüklerini belirtti.

Eren "Bu nedenle her nisan-mayıs aylarında elimizden geldiği kadar ağaç dikmeye çaba göstermekteyiz. Okulumuzun bahçesinde diktiğimiz ağaçların yaz tatili döneminde korunmayıp yok edilmesinden dolayı bu sene korunacak, bakılacak bir alana ağaç dikmeye karar verdim ve ilçemizde yeni hizmete açılan Patnos Devlet Hastanesi bahçesindeki ağaçların kurumuş olması dikkatimi çektiğinden buranın uygun olabileceğini düşündük. Hastane yöneticileri ile görüşmelerimiz olumlu sonuç verdi, fikrimiz onları da çok memnun etti ve 21 öğrencimizle birlikte projemizi gerçekleştirdik. Bu etkinliğimizle öğrencilerimiz ağaç dikmenin önemli, önemsenen, değer verilen bir faaliyet olduğunun daha da ciddi bir şekilde farkına vardılar. İlçemiz için bir şeyler yapmış olmak, hasta yakınlarının gölgesinde oturabileceği ağaçlarımızın olması öğrencilerimi ve beni oldukça heyecanlandırıyor. Etkinliğimizin herkese örnek olması diliyoruz" dedi İlçe Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi ise konuşmasında, böyle anlamlı bir kampanyayı başlattığı için okul müdiresine Patnos halkı ve hastane yönetimi adına teşekkür etti. Konuşmaların ardından tören fidanların dikimi ardından son buldu
Kaynak: İHA