Gazeteci Banu Avar, Türkiye'de 54 Bin Evin Kilise Olarak Kullanıldığını İdda Etti

Tokat'ta düzenlenen "Kaçın Demokrasi Geliyor" adlı söyleşiye katılan Gazeteci Banu Avar, Türkiye'de 54 bin evin kilise olarak kullanıldığını ileri sürdü.

Gazeteci Banu Avar, Türkiye'de 54 Bin Evin Kilise Olarak Kullanıldığını İdda Etti
Eğitim-İş Tokat Şubesi tarafından düzenlenen "Kaçın Demokrasi Geliyor" adlı söyleşiye Gazeteci Banu Avar konuşmacı olarak katıldı.

26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda düzenlenen söyleşiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi

Türkiye ve Orta Doğu'da yaşanan gelişmelerin yanı sıra özelleştirme politikalarını eleştiren Avar, bazı iddialarda bulundu. Türkiye'de 54 bin evin kilise olarak kullanıldığını ileri süren Avar, "Kültürel değerler dersi kapsamında bir kısım çocuğunu cemaatlere, bir kısım da kiliselere gönderecektir. Bu daha önce Gürcistan'da denenmişti. İşin bu boyutu önemli ama kimse bahsetmiyor. Magazinsel bir kısmına değinildi, liselerdeki çocuklar evlenebilirmiş, onun yolu açılıyormuş. Mesele o değil, liseler dekaldırılacak. 2 sene sonra yarı açık lise konsepti getiriliyor. Ondan sonra lise kalmayacak, fen liseleri, askeri liseler kaldırılıyor. Bu ülkenin pırıltılı insanlarının yetişme imkanı kalmayacak. Yani birer saman olacağız. ABD'de de böyledir. Yani Amerikan halkı da samandır. Bir yeri sorun bilmez. Eğitim falan yoktur orada. Köle, robot yetiştirme sistemidir. Onun için oraya gidenlerin birçoğu Avrasya'dan gider. Bilim adamları, uzay mühendisleridir. İşte bilimin çeşitli dallarında doğru dürüst Amerikalıgörmezsiniz. Çoğunluğu Avrasya, Avrupa üzerinde beyin göçü ile oraya gitmişlerdir. Çünkü eğitim yok" dedi.

Avrupa'nın bitmiş durumda olduğunu ileri süren Avar, "Hala Egemen Bağış AB'den bahsediyor. Ben 2006 yılında yazdığım 'Hangi Avrupa?' kitabımda AB diye bir şey kalmadığını söyledim. O zaman bana 'komplo teorisi' dediler. Buyurun Avrupa Birliği mi varmış? Ne birliği. Anayasası bile yok. Neyin birliği. Birlik mirlik kalmadı. Hepsi açlıktan ölüyorlar. Amerika'ya bakalım yüzde 40'ı yemek kuponu ile yaşıyor. 300 milyon kişinin yüzde 40'ı yemek kuponu alıp karnını doyuyor. New York'un yüzde 50'si sokaktaçadırda yaşıyor, gözlerimle gördüm. Brooklyn Köprüsü'nün altına gidiyorsunuz 400 tane buzdolabı ambalaj kutusunda yaşayan var. Kimisi ölüyor. Onları alıp sarıp götürüyor. Kendi halkına bile acımıyor. Kim bunlar? Bunlar küresel elit" diye konuştu.

Söyleşinin ardından soruları cevaplayan Avar, kitaplarını imzaladı .
Kaynak: İHA