Derslerinin Aksamaması İçin Köy Kahvehanesi Sınıfa Dönüştürüldü

Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Yeniceköy'deki okul binası yıkılınca, ana sınıfı öğrencilerinin derslerinin aksamaması için köy kahvehanesi sınıfa dönüştürüldü.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Avlanır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski okul binasının ihtiyaca cevap vermediğini, bu nedenle yıkımına başlandığını, yerine ise daha modern ve kapasitesi yüksek bir bina inşa edileceğini söyledi.

Avlanır, gelişen ve büyüyen Yeniceköy'e yeni bir okul yapılmasını planladıklarını belirterek, ''İl Özel İdaresi'nce, 2011-2012 yılı bütçesinden ayrılan fonla 16 derslikli, 4 katlı olarak inşa edilecek olan okulun 150 günde tamamlanıp, Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim edilmesi planlanmaktadır'' dedi.

Yeniceköy Muhtarı Kadir Karademir ise, kapasitesi yetersiz olan ve Valilik tarafından yıkım kararı verilen 60 yıllık okulu yıkımına, Biga Kaymakamlığı'nın onayıyla başlandığını bildirdi.

Köyde yaşayan 400 öğrencinin yeni bir okul binası yapılıncaya kadar Biga İlköğretim Okulu'nda eğitim göreceğini dile getiren Karademir, ''23 Nisan'da okulumuzu, son zilini çalarak boşalttık. Ana sınıfında öğrenim gören 20 öğrencimiz için de köy kahvehanesini ana sınıfı olarak düzenledik. Biga'nın yoğun trafiği nedeniyle karşıdan karşıya geçişlerde kazaların fazla oluşunu göz önünde bulundurup, ana sınıfı öğrencilerimizi Biga İlköğretim Okulu'na göndermeye gönlümüz razı olmadı'' diye konuştu.

Ana sınıfı öğretmeni Çiğdem Uzun ise muhtarın ve köy halkının yardımlarıyla kahvehanede düzenleme yaptıklarını belirterek, ''Ana sınıfındaki öğrencilerimizin eğitimi kesintiye uğramadı. Bu uygulamadan veliler de memnun. Muhtarlığımız, bütçesinden kahvehanenin boyasını yaptırdı. Biz de sınıfımızı kısa sürede buraya taşıdık'' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA