Abd'li Üst Düzey Diplomat Feltman'ın Beyrut Temasları

ABD Dışişleri Bakanlığının Yakın Doğu İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Jeffrey Feltman, Lübnan'ın istikrar ve egemenliği için ABD desteğinin devam edeceğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığının Yakın Doğu İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Jeffrey Feltman, Lübnan temasları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman ile görüştü. Baabda Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede ABD'li diplomat Feltman, Cumhurbaşkanı Süleyman'a ülkenin istikrar ve egemenliği için ABD'nin desteğini yineledi. Görüşmede ayrıca, Mart ayı sonunda Bağdat'ta düzenlenen Arap Birliği zirvesinde ele alınan güncel konuların ve bölgesel gelişmelerin ele alındığı öğrenildi

Kısa bir süreliğine görüntü alınmasına izin verilen görüşmeden sonra açıklama yapılmazken ABD'nin Beyrut Büyükelçiliğinden yayımlanan yazılı açıklamada Feltman'ın Lübnan'daki siyasi, ekonomik ve güvenlik gelişmelerinin yanı sıra Suriye ve bölgesel gelişmeleri ele almak için Lübnanlı yetkililer ile bir araya geldiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman ile görüşmesinden sonra Mikati hükümeti karşında yer alan 14 Mart İttifakı ve Lübnan Çalışma Bakanı Butros Harp ile bir araya geldi

ABD Dışişleri Bakanlığının Yakın Doğu İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Jeffrey Feltman'ın Lübnan'ın önde gelen muhalif parti üyeleri ile görüşmesinde ülkedeki son gelişmelerin ele alındığı bildirilirken görüşmenin içeriği hakkında bilgi verilmedi .
Kaynak: İHA