Karabükte Sağlık Turizmi Hızla Büyüyor

Karabük’te hizmete açılan Özel Medikar Hastanesi bölge illerinin yanı sıra yabancı hastalara da hizmet vermeye başladı.

Karabükte Sağlık Turizmi Hızla Büyüyor
2012 yılı başlarında hizmete açılan Karabük Özel Medikar Hastanesi kentte kültür turizmin yanında sağlık turizmini de canlandırdı. Karabük başta olmak üzere çevre illere de hizmet eden Medikar Hastanesi yabacı uyruklu vatandaşlara da hizmet vermeye başladı.

Medikar Hastanesi Üroloji hekimi Op. Dr. Emin Coşkun başta olmak üzere, Op. Dr. E.Kemal Küçük ve ekibi Irak’ın Kerbela kentinden gelen 5 yaşındaki çocuğa olan Bilateral Üreteroneosistostomi ameliyatı yaptı.

Karabük’te ilk kez böylesi bir ameliyat gerçekleştiren Özel Medikar Hastanesi ekipleri, her iki böbreğine grade 5 düzeyinde idrar kaçırması olan 5 yaşındaki Iraklı kız çocuğuna her iki idrar yolu idrar kesesinden ayrılarak tekrar idrar kesesine birleştirme ameliyatı olan Bilateral Üreteroneosistostomi ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

Iraklı aile Medikar Hastanesinden çok memnun olduklarını yurt dışında ki hastanelerde dahi böyle modern, önceliği insan ve insan sağlığı olan hastaneler olmadığını belirterek, Medikar hastanesinde verilen hizmetten çok memnun kaldıklarını ifade ettiler .
Kaynak: İHA