Diyarbakır'da Mavi Marmara Şehitlerini Anma Gecesi

Şehit Ali Haydar Bengi Derneği tarafından Diyarbakır'da Mavi Marmara gemisine yapılan saldırının ikinci yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

Diyarbakır'da Mavi Marmara Şehitlerini Anma Gecesi
Bir düğün salonunda düzenlenen Mavi Marmara şehitlerini anma gecesine 2006-2008 yılları arasında Ürdün İhvan-ı Müslimin sorumluluğunu yapan ve Mavi Marmara gazisi Dr. Salim ile Katardan Yusuf El Karadavi'nin danışmanı ve Mavi Marmara gazisi Dr. Ekrem Kessab Diyarbakır'ın kanaat önderleri, Şehit Ali Haydar Bengi’nin ailesi, arkadaşları, siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gece Mavi Marmara gazilerinden Hafız Muharrem Hoca’nın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybeden Şehit Ali Haydar Bengi’nin hayatını anlatan sinevizyon gösterisinin ardından konuşmalar yapıldı. Şehit Ali Haydar Bengi’nin başkanı olduğu AYDER'den geceye katılan İhsan Duruk, Bengi’nin uğruna şehit düştüğü Mescid-i Aksa davasını ve İslam’ın doğru anlaşılıp, yaşanması için verdiği mücadeleyi anlattı.

Gecede babasına yazdığı şiiri okuyan Bengi’nin kızı Mehanur Bengi, salonda bulunanlara duygu dolu anlar yaşattı. Programa Katar’dan katılan Mavi Marmara gemisinde Müslüman Alimler Birliği Başkanı Prof. Dr. Yusuf Karadavi'nin vekili olarak bulunan ve gemide Şehit Ali Haydar Bengi ile son günlerini geçiren Dr. Ekrem Kessab, Kürt Komutan Selahattin Eyyubi ile Şehit Ali Haydar Bengi'nin aynı coğrafyada yetiştiğini, aynı inanca sahip olduklarını ve kalplerin aynı dava uğruna çarptığını söyledi.

Kessab, aradaki bu benzerliğin tesadüf olmadığını belirterek, bu durumun İslam davasının bir özelliği ve İslam nimetinin bir neticesi olduğunu kaydetti.

Mavi Marmara gemisinde şehit düşenlerin hayatlarının okunmasının ardından yapılan duayla gece sona erdi .
Kaynak: İHA