Ali Sabancı: 10 Sene Sonra Geniş Bir Bölgede Rol Model Olacağız

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Türkiye'nin 10 sene içinde geniş, rekabeti bol bir bölgede rol model ülke olarak yerini alacağını söyledi.

Ali Sabancı: 10 Sene Sonra Geniş Bir Bölgede Rol Model Olacağız
Sabancı, ülkenin yatırımlar adına gelecek vaat ettiğini de vurguladı. TOBB ile ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Küresel Girişimcilik Programı (Global Entrepreneurship Program) kapsamında Tufts İn The World Birleşik Girişimcilik Sempozyumu yapıldı.

'Türkiye'de Girişimcilik: Türkiye Nerede? Dünya İçin Ne İfade Ediyor?' konulu sempozyuma TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Communispace CEO'su Diane Hessan, John Hopkins University SAIS Dekanı Vali Nasr, Tufts Universtiy The Fletcher School Profesörü Amar Bhide, Endeavor Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu ile Galata Business Angels Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli katıldı.

Sempozyumda Türkiye'nin bölge ülkeler için rol model olduğuna işaret eden Ali Sabancı, "Tabii bu rol model görecelidir. Çevreye bakın, İran ve Irak olsun, kimi Afrika ülkeleri olsun, buralarda iklim bahara döndü. Artık bu ülkeler, Türkiye'yi görüyor ve kendilerine örnek alıyor. Umuyorum 10 sene sonra daha geniş, rekabeti bol bir bölgede rol model olacağız." dedi.

Sabancı, girişimciler olarak daha büyük yatırımlar yapmaları, gençler için istihdam yaratmaları gerektiğini de ifade etti.

Bu anlamda iktidarın önemli getirileri olduğuna değinen Sabancı, şöyle devam etti:

"Şu an 1950- 60'tan bu yana görmediğimiz şeylere tanık oluyoruz. AK Parti pragmatik bir anlayış ortaya koyuyor ve bize büyük katkılar yapıyor. Biz, onlara fonların fonunu oluşturmayı önerdik. Buna sıcak bakmayıp ayrı bir anlayışları olduğunu beyan ettiler. Biz, fonların fonundan söz ederken onlar kurumsal yönetişim ile ilgili doğru sorular sordular. Türkiye'den yatırımcılar alışkındır, bir şey yapmadan teşvik talep eder. Ama onlar, olaya böyle bakmadıklarını dillendirdiler. Evet iktidar, bizi dinliyor ve iyi geri bildirimlerde bulunuyor. Bakın 1 -2 ay evvel yeni bir yatırım mevzuatı ortaya koyuldu. Bunun içeriği şaşırtmadı, çünkü bizi dinleyip hayata geçirdiler.

"Türkiye'de girişimciliğin artması adına önemli adımlar atıldığını aktaran Endeavor Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu ise bu minvalde gerekenlerin yapıldığına temas etti. Artık ülkenin yatırımlara ve istihdama odaklandığını anlatan Tahincioğlu, gerek sivil toplum örgütlerinin bir araya gelip aldığı kararların gerek KOSGEB hibelerinin girişimciliğe önemli katkılar sunduğunu vurguladı.Galata Business Angels Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli de Türkiye'de tarımda da internette de büyük fırsatlar olduğunu savundu. Burada pek çok yatırımın yapılabileceğini dile getiren Kurttepeli, önemli aşamalar alınabileceğini sözlerine ekledi .