Norveç'te Yaşarken İslam Dini Üzerinde Araştırma Yaptı Müslüman Oldu

Norveç'te yaşayan ve İngilizce Kuran-ı Kerim okuyarak bir süre İslam dinini araştıran 21 yaşındaki Henrie Myrseth adlı genç kadın, en yakın arkadaşının islam dini seçmesinin de etkisiyle müslüman olup Ayşe Helin Myrseth ismini aldı.

Alanya Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida törenine bir süredir bir Türk genciyle nişanlı olan Henrie Myrseth, kendisinden önce müslümanlığı seçen yakın Emma Büyükgenç, ve nişanlısı Ercan Şimşek ile birlikte katıldı.

Tercüman aracılığıyla islam dinine ilişkin bilgi verilen ve uyması gereken kurallar anlatılan Henrie Myrseth, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Alanya Müftüsü Ahmet Hamdi Başpınar tarafından imzalanan iktida belgesiyle hediye edilen İngilizce Kuran-ı Kerim'i alan Henrie Myrseth, ismini Ayşe Helin Myrseth olarak değiştirdi.

İslam dinini tanıdıktan sonra bir süre araştırdığını ve islamiyet hakkında Kuran-ı Kerim ve çeşitli kitaplar okuduğunu belirten Myrseth, ''Yaptığım araştırmanın ardından benim için en uygun dinin İslamiyet dini olduğuna karar verdim'' dedi.

Myrseth, yaklaşık bir yıldır nişanlı olduğu Ercan Şimşek ile Eylül ayında evlenecekleri de söyledi.

Müftü Ahmet Hamdi Başpınar da Alanya'da her yıl 15 - 20 yabancının Alanya Müftülüğü'ne başvurarak Müslüman olduğunu söyledi.

Başpınar, çoğunluğu son 5 yılda olmak üzere son 27 yılda Alanya'da 260 yabancının islamiyeti seçtiğini kaydetti.

Bu tür güzellikleri yaşamaktan dolayı çok mutluluk duyduklarını dile getiren Başpınar, ''Ortalama her yıl 15-20 kişi Müslüman oluyor. Bize mutluk duygusu verirken onların hayatında köklü bir değişiklik oluyor. Müslümanların güzel yaşantılarından örnek alarak İslamı seçmiş olmaları bize heyecan veriyor. Bugün bizim için bayram gibidir. Hakiki din olan İslam dinine gelen kardeşimize dünya ve ahrette mutluluklar diliyorum'' dedi.

Törende, daha önce müslüman olan ve Ayşe Helin Myrseth'in etkilenmesinde rol oynayan Emma Büyükgenç'e de ihtida belgesi verildi.

Kaynak: AA