Van’da ‘12. Ulaşılabilirlik Bölgesel Paylaşım Toplantısı

Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘12. Ulaşılabilirlik Bölgesel Paylaşım Toplantısı’nda kamuya açık alanlar ve binalarla toplu ulaşım araçlarının engellilerin de kullanımına uygun hale getirilmesi yönündeki yasal mevzuatlar ele alındı.

Van’da ‘12. Ulaşılabilirlik Bölgesel Paylaşım Toplantısı
Bir otelde düzenlenen toplantıya Van Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Müşaviri Ayhan Metin ile Van, Erzurum, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Muş, Bitlis, Batman, Siirt, Hakkari ve Şırnak illerinden vali yardımcıları, kaymakamlar, il, ilçe ve belde belediye başkanları, belediye başkan yardımcıları katıldı.

Toplantıda konuşan Van Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit, Van ilinde bugünlere kadar engelli vatandaşlar için hiçbir kolaylık hazırlanmadığını, ama belediye olarak deprem sonrasında yeni Van inşasında engellilerin ulaşımı noktasında ve yaşam standardının kalitesi olarak çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖR-BİR) Van Şube Başkanı Osman İnci ise, Van'da engellilere yönelik olarak yürütülen çevre çalışmalarının çok yavaş yürüdüğünü, bu konuda tüm kurumların ve vatandaşların duyarlı olmaları gerektiğini söyledi.

Konuşmasında Van Valisi Münir Karaloğlu’na ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ünal Öncül’e teşekkür eden İnci, herkesin gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini ifade etti.

Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ünal Öncül de, “Engelliler için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Tüm etkinliklerimize onları davet ederek bizlerden birileri ya da bizlerin onlardan olduğumuzu kendilerine hissettirmeye çalışıyoruz. İzlediğiniz slaytımızda da engelli kardeşlerimize yönelik hizmetlerimizden sadece birkaçını izlediniz” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Ayhan Metin ise, Van'a gelir gelmez şehir merkezindeki fiziki düzenlemelere ilişkin olarak bir gözlem yaptığının altını çizerek, "Van, ulaşılabilirlik konusunda birçok ilimizden çok daha iyi durumda. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar, engelli bireylere karşı sergilenen iyi niyeti göstermesi açısından çok önemli. Bu bakımdan il müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA