Demirci'nin 'bereket Deposu' Projesi Kabul Edildi

Zafer Kalkınma Ajansı tarafından Sürdürülebilir Kırsal, Kentsel Altyapı Mali Destek Programı sonuçları açıklandı.

Demirci'nin 'bereket Deposu' Projesi Kabul Edildi
Demirci Kaymakamlığı ile Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan “Bereket Deposu” projesi kamu kurumları içerisinde birinci sırada kabul edildi. Manisa, Kütahya, Afyon, Uşak illerinde valilikler, kaymakamlıklar, belediyeler, ticaret odaları, ziraat odaları ve üniversitelerin hazırladığı çok sayıda proje içinde kabul edilen "Bereket Deposu" projesi ilçe halkını sevindirdi. Konu ile ilgili açıklama yapan Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, kabul edilen projenin Bereket Deposu adı altında yapılacak olan soğuk hava depolama sistemi olduğunu proje ile Demirci’ye yaklaşık 1 milyon TL'lik soğuk hava deposu kazandırdıklarını söyledi.

Kaymakam Sezgin, projenin kaymakamlık proje ofisinde asli görevlerinin yanında gönüllü olarak özveri ile görev yapan Birlik Müdürü Bülent Yılmaz, İlçe AR-GE Formatörü Sıla Sezgin, İlçe Tarım Müdür Vekili Ali Kaymak, CBÜ Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Pınar Pehlivan, Borlu İlköğretim Okulu Müdürü Bilal Çetinkaya ve Mamutlar İlköğretim Okulu Müdürü Ekrem Ulus tarafından hazırlandığını belirtti.

Kaymakam Sezgin, Proje Ofisi'nde görev alan personelin Zafer Kalkınma Ajansına bugüne kadar hazırladığı üç projenin de ajans tarafından kabul edildiğini ve bununda Manisa'da tek örnek olduğunu ifade etti.

Proje ofisinin çalışmalarının Demirci kalkınmasına büyük katkısı olacağını da sözlerine ekleyen Sezgin, Bereket Ana Toprak Tahlil Labaratuvarı ile başlayan ve Bereket Deposu soğuk hava sistemleri ile devam eden süreçte Demirci tarımının üretim, verimlilik ve kazanç noktasında sıçrama kaydedeceğini söyledi.

Bundan sonra Demirci’de üretilen ürünlerin Demirci’de işlenerek katma değer sağlayıcı ve markalaşmaya dayalı projeler hazırlayacaklarını ifade eden Sezgin, ilçenin kalkınması için bu çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Kaynak: İHA