Angora Evleri Derneği Türk Sanat Müziği Korosu, Depremzedeler Yararına Konser Verdi

Angora Lions Kulübü ile Ankara Evleri Derneği Türk Sanat Müziği Korosu, Van Edremit'te yapılacak 12 derslik okul yararına konser verdi.

Angora Evleri Derneği Türk Sanat Müziği Korosu, Depremzedeler Yararına Konser Verdi
Konserde, eski Zonguldak Milletvekili ve Bakanlardan Güneş Müftüoğlu kanun çaldı. Angora Lions Kulübü ile Ankara Evleri Derneği Türk Sanat Müziği Korosu, Van Edremit'te yapılacak 12 derslik okul yararına Çayyolu Tiyatrosu Cüneyt Gökçer sahnesinde "2012 Yıl Sonu Dayanışma Konseri" verdi. Solistliğini Mustafa Ortaç, Ayşe Aksakal, Funda İnan, Ayşegül Özen, Ünal Alp, Selahattin Çaycı, Güldal Gireğiz ve Necip Aktaş, Müzehher Görür, Aynur Erel'in yaptığı konserde nihavent, uşşak ve karacığar makamında şarkılar seslendirildi. Konserde ayrıca, eski Zonguldak Milletvekili ve Bakan Güneş Müftüoğlu kanun çaldı.

"BİR OKUL DA BİZDEN" Konserde bir konuşma yapan Angora Lions Kulübü İkinci Başkanı, "Bu gece Angora Evleri Türk Sanat Müziği Korosu'nun 1 senelik özenli çalışmasının ve Angora Lions Kulübü'nün gücüyle birleşmiş, Van Edremit'te 12 derslikli okul inşa etmek için 'Bir Okul da Bizden' sloganı ile yola çıktığımız ve başardığımız bu yolda bizlere sonsuz destek olan tüm sponsorlarımıza, maddi ve manevi desteklerini bizden esirgemeyen Ankara Evleri Derneği Türk Sanat Müziği Korosu üyelerine ve siz değerli konuklarımıza minnettarız. Yapılan bu organizasyonla Van Edremit'te çocuklarımıza eğitimine katkıda bulunmanın huzuru içerisindeyiz. Bu anlamlı gecede bizlerin yanında olduğunuz ve desteklediğiniz için hepinize teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Eski Zonguldak Milletvekili ve Bakan Müftüoğlu konserin Angora Evleri Derneği'nin rutin konserlerden biri olduğunu belirterek, "Ancak Van'da yaşanan deprem nedeniyle birçok sivil toplum kuruluşu bu depreme yardımcı olmak için seferber oldular. Bu anlamda Lions Kulübü de böyle bir kampanya açmıştı. Biz de Angora Evleri Derneği ve derneğin musiki korosu olarak böyle bir katkıda bulunmak istedik ve iki kuruluş bir araya gelerek bu konseri düzenledik" diye konuştu.

Seyircilerin ve dışarıdan gelen kuruluşların destek verdiğini ifade eden Müftüoğlu, "Van'da okul yapılması adına bayağı bir miktar para toplandı. En kısa zamanda Lions Kulübü tarafından Van'a intikal ettirilecek. Ve orada bir okul yapılmasına gayret edecek, gerçekleştirecek. Biz de dernek olarak bu katkıda payımız bulunduğu için kendimizi mutlu hissediyoruz" ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA