James C.H. Chen, Çubuk'ta Seraları İnceledi - Ankara

Tayvan Taipei Ekonomik ve Kültür Misyonu temsilcisi James C.H. Chen ile eşi Maria Peng, Çubuk Kaymakamı Cemal Şalin ve Belediye Başkanı Lokman Özden ile ilçedeki seraları inceledi.

Tayvan Taipei Ekonomik ve Kültür Misyonu temsilcisi James C.H. Chen ile eşi Maria Peng, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette Çubuk'un kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Chen, Temmuz'da ülkelerinden Türkiye'ye ziyarete gelecek üniversiteli gençlerden oluşan spor ve dans grubunun Çubuklu gençlerle etkinlikler düzenlemesini istediklerini belirtti.

İlçeye daha önce de birkaç kez geldiklerini hatırlatan Chen, bunun süreklilik kazanması ve ikili ilişkilerin artırılması amacıyla ülkelerinden bir şehirle Çubuk'u kardeş şehir yapmak istediklerini kaydederek, "Bugünkü ziyaretimiz hem gelecek gruplarımız ile buradaki spor okullarının birlikte bir etkinlik yapması, hem de Çubuk ile ülkemizdeki bir şehrin kardeş şehir yapılması amacıyla gerçekleştirildi.

Ayrıca ülkemizde 26-29 Ekim arasında 'Turizm Festivali' yapılacak ve biz bu festivalimize sizleri de davet etmek istiyoruz" dedi.

Ülkelerinde teknolojinin yanı sıra süs bitkisi üretiminin de çok gelişmiş bir şekilde yapıldığını anlatan Chen, "Çubuk'ta da seracılık konusunda önemli yatırımların olduğunu biliyoruz. Biz sizlere bu konuda da destek olabiliriz. Ülkemiz özellikle orkide çiçeği yetiştiricilinde çok ileri düzeyde, bu konuda da deneyimlerimizi sizinle paylaşabiliriz" diye konuştu.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Temmuz'da gelecek grup için kapılarının açık olduğunu ifade ederek, bu konuda Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün her türlü çalışmayı yapacağını kaydetti.

Tayvan ile ekonomik ilişkilerinin artırılmasını istediklerini ve bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını anlatan Başkan Özden, ilçenin sürekli gelişim gösterdiğini ve yatırım yapmak için büyük potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Tayvanlı ve Türk iş adamlarını bir araya getirmek suretiyle ilçelerinde yatırımların yapılabileceğinin altını çizen Başkan Özden, Tayvan ve Türkiye arasında Çubuk'un köprü vazifesi kurabileceğini belirterek, "Çubuk ve Tayvan arasında kurulacak kültürel ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik her türlü desteği vermeye hazırız. Sizden gelen teklif üzerine nüfusu ilçemize yakın, sizin önereceğiniz bir şehir ile kardeş şehir olunması konusunda meclise önerge vereceğiz" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özden, daha sonra Chen, eşi Maria Peng ve Kaymakam Şalin ile ilçedeki sebze ve çiçek üretimi yapılan seraları inceledi.

Üreticilerden yetiştiricilik ve seracılık konusunda bilgi alan Chen ve eşi Maria Peng, salatalık toplayarak tadına baktı. Yedikleri salatalıkların hem kokusu, hem de tadıyla çok farklı ve güzel olduğunu söyleyen Chen, organik tarımın eşi ve kendisinin ilgi alanı olduğunu anlattı.

Çiçek üretimi yapılan serada kendilerine çiçek hediye eden küçük kıza teşekkür eden Maria Peng, kendilerine seradan bir bölüm ayrılması durumunda, ülkelerine has çiçeklerin üretimini test edebileceklerini söyledi.

Çubuk Agat taşı işleme atölyesinde işletmeci Ahmet Keser'i ziyaret eden Chen ve eşi, Çubuk Agat taşından yapılmış çok sayıda kolye, yüzük ve küpelerde aldı .
Kaynak: AA