Seda Sayan’dan Tokat’a Kız Öğrenci Yurdu

Ünlü sanatçı Seda Sayan, Tokat’ın Pazar ilçesine yaptırdığı çok programlı lisenin yanına kız öğrenci yurdu yaptıracağını söyledi.

Bir TV kanalında düzenlenen "Beyazın Sultanı" programında ünlü sanatçı Seda Sayan, annesinin memleketi Tokat’ın Pazar ilçesinden Pazar Belediye Başkanı Adnan Özmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürsoy Kızılgül, Ak-Seda Sayan Çok Programlı Lise Müdürü Ali Vanlıoğlu ile öğrencileri program konuğu olarak ağırladı. Seda Sayan, yaklaşık 2 yıl önce yaptırdığı okulun yan tarafındaki boş alana yapılacak olan kız öğrenci yurdunun temel atma programına katılacağını, yurdun açılışında ise konser sözü verdi. Sayan, Pazar ilçesinde okula giden kız öğrenci sayısının lisenin açılması ile arttığını belirterek, “Amacım kızlar okusun. Zaten erkekler bir şekilde okuyor, okutuluyor. Ama kızlarımızı okutalım. Bu konuda elimden gelen her şeyi yapacağıma söz verdim. Yurttan sonra da babamın adına okul yaptıracağım” dedi.

Kız öğrenci yurdunun Proje Mühendisi Serdar Kasap ise, çok programlı lisenin yanına yapılacak olan kız öğrenci yurdu ile taşımalı eğitimle eğitimlerine devam eden kız öğrencilerin sorunlarının azalmasını beklediklerini söyledi.

Kaynak: İHA