Hizbullah Lideri Nasrallah’tan Türkiye’ye Teşekkür

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Suriye’de kaçırılan Şii Lübnanlıların kurtarılması için çaba sarf eden Türk ve Lübnanlı yetkililere teşekkür etti.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Güney Lübnan’ın 2000 yılında İsrail işgalinden kurtarılmasını anmak amacıyla kutlanan “Direniş ve Kurtuluş Günü” dolayısıyla Bint Jbeil kasabasında düzenlenen törene, video konferans yoluyla bağlandı. Binlerce kişinin katıldığı törende Lübnan Başbakanı Najib Mikati’nin de aralarında bulunduğu ülkenin önde gelen dini, siyasi ve askeri yetkileri yer aldı.

Suriye’de kaçırılan Şii Lübnanlıların kurtarılması için çaba sarf eden taraflara teşekkür eden Nasrallah, “Masum insanların kaçırılması mazur görülemez. Suriye’de birlikte hareket etmeyi destekleyen görüşümüzden vazgeçmeyeceğiz. Türk ve Lübnanlı yetkililere de 11 Şii Lübnanlının serbest bırakılması için gösterdikleri çabalar için teşekkür ederim. Lübnanlıların kaçırılmasından sonra yolları kesip protesto gösterileri yapanların tavrını tasvip etmemekteyim. Bu tür gerilimi arttıracak davranışlardan uzak durulması gerekmektedir” dedi.

Kaynak: İHA