Hiç Okula Gitmeyen Hayırseverin Bağışıyla 18 Derslikli Lise Yapılacak

Balıkesir'de bir hayırseverin bağışıyla yaptırılacak olan kız meslek lisesinin temeli törenle atıldı.

Hiç Okula Gitmeyen Hayırseverin Bağışıyla 18 Derslikli Lise Yapılacak
Törene katılan hayırsever Fahri Kiraz, hiç okula gitmediğini, ancak bir okulunun olmasını istediğini, nihayet rüyasının gerçek olmasından büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Okulun temeline ilk harcı Vali Yılmaz Arslan, Milli Eğitim Müdürü ve hayırsever Fahri Kiraz birlikte attı. İKİNCİ KIZ MESLEK LİSESİ Balıkesir'de eğitimde önemli bir ihtiyaç haline gelen Kız Meslek Lisesinin ikincisinin temeli törenle atıldı. Hayırseverin yaptığı bağışla başlanan okulun 2013 yılında yeni eğitim öğretim dönemine yetişeceği bildirildi.

Normal taahhüt süresi 180 iş günü olan okul inşaatının bu süreden de önce teslim edileceği kaydedildi. Toplam 3 kat ve 18 derslikli olarak planlanan Fahri Kiraz Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin maliyetinin ise yaklaşık 1 milyon 500 bin TL civarında olduğu bildirildi.

Bu okul ile il merkezindeki Kız Meslek Lisesi sayısı ikiye çıkacak. Temel atma törenine Vali Yılmaz Arslan, Vali Yardımcısı Selda Dural, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, İl Jandarma Komutan Vekili Albay İlker Temel, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Deniz, AK Parti İl Başkanı Avukat Mahmut Poyrazlı, kurum ve kuruluşların müdürleri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Vali Yılmaz Arslan, düzenledikleri bu tören ile hayırsevere devletin sevgi ve minnetini ifade etmek için düzenlediklerini söyledi.

Eğitimin önemini zamanında eğitim alamayanların daha iyi anladıklarını belirten Yılmaz Arslan, "Eğitime vatandaş katkısı olduğu zaman beni çok duygulandırıyor. Ekonomik gücü olanların, imkanı olanların bu alanlara biraz daha ilgi göstermesi gerekiyor. Vatandaşın bu tür katkıları bu süreci hızlandırıyor, devletimize ve bizlere oldukça moral veriyor. Buraya yapılacak olan meslek lisesinin çok kısa sürede tamamlanmasını istiyoruz. Mümkün olan en kısa sürede tamamlanması ve çocukların eğitim almasını istiyoruz" dedi.

MESLEK LİSELERİ EKONOMİYE VASIFLI ELEMAN YETİŞTİRİYOR Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, eğitimle ilgili yatırım yapmak isteyen herkese gerek arsa, gerek teknik konularda yardımcı olacaklarını bildirdi. Vali Arslan, konuşmasının ardından hayırsever Fahri Kiraz'a bir plaket vererek teşekkür etti. Törende söz alan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, meslek liselerinin önemini vurguladı. İbrahim Aydın, "Meslek eğitimi iki amaca yöneliktir. Bir tarafta genç insanlara başarılı bir meslek yolu hazırlamak, diğer yandan ekonomiye vasıflı eleman yetiştirmektir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin kabiliyetlerini geliştirecek, gerekli bilgi, beceri ve davranışlarla birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle, hayata hazırlanmasında ve ülkemizin kalkınmasında en önemli unsur haline gelmiştir. En önemli unsur haline gelmesinde meslek liselerinin önemi apaçıktır" diye konuştu.

"HİÇ OKUMADIM, HEP OKULUM OLSUN İSTEDİM" Eğitim gönüllüsü hayırsever Fahri Kiraz ise törende yaptığı konuşmasında bugün bulunduğu noktaya gelmek için uzun mücadelele verdiğini anlattı. Hayatında hiç okula gitmediğini ve bunun gönlünde hep uhde olarak yer ettiğini ifade eden Fahri Kiraz, "Hiç okula gitmediğim için bir okulum olmasını istiyordum. Bu okulun temelini atarak en kısa zamanda geleceğimiz olan çocuklarımızın hizmetine açacağız. Çocuklarımızın başarısı bizim en büyük mutluluğumuz olacaktır" dedi.

Halk oyunları gösterisinden sonra protokol tarafından 18 derslikli ve 3 kat olarak yapılacak olan okulun harç butonuna basıldı. Tören alanında pilav ayran ikramı yapıldı. Bu törenin ardından Gündoğan Mahallesindeki Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunun ek bina inşaatının da temeli atıldı. Çocukların çiçeklerle karşıladığı Vali Yılmaz Arslan ek binanın temelini attıktan sonra okuldaki öğrenci ve veliler ile bir süre sohbet etti .
Kaynak: İHA