Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde Düzenlenen Konferansta İngilizce Öğretmenlerine Yabancı Dil Öğretmenin Teknikleri Anlatıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından düzenlenen ''1. ELT Konferansı''nda, İngilizce öğretmenlerine yabancı dil öğretmenin teknik yönleri anlatıldı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, ''Gerçek Yaşama Uygun Öğretim'' başlıklı konferans, Gaziantep ve çevre illerdeki İngilizce öğretmenleri ve okutmanlarının katılımıyla gerçekleşti.

İngilizce öğretmenleri için hizmet içi eğitimi görevi de üstlenen ve uluslararası alanda isim yapmış konuşmacıları dinleyicilerle buluşturan konferansın açılış konuşmasını, Rektör Prof. Dr. İbrahim Özdemir yaptı.

Yabancı dil bilmenin açacağı ufukları ve imkanları kendi yaşamından örnekler vererek anlatan Özdemir, dili öğrenmek için gerçek yaşam ortamında bulunmanın önemine değindi.

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bayram Peköz de konuşmasında, gerçek yaşama uygun olarak düzenlenmemiş İngilizce ders kitaplarından ve sınıf içi uygulamalardan örnekler vererek, dil öğretiminin gerçek yaşama uyarlanmasının önemini anlattı. Peköz, dil sınıflarının gerçek yaşamda karşımıza çıkan durumları yansıtması gerektiğini vurguladı.

Üniversite okutmanlarından Teresa Doğuelli ise sınıf içinde kullanılabilecek ve gerçek yaşama uygun etkinlikleri uygulamalı olarak gösterdi.

Konuşmaların ardından, workshop çalışmaları yapıldı .
Kaynak: AA