Arıcılık Kursunu Bitiren Kadınlara Sertifikaları Verildi

Beypazarı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi ortaklığında Kırşıhlar Köyü'nde düzenlenen arıcılık kursunu tamamlayan kadınlar, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Köyün eski ilköğretim okulu binasında düzenlenen sertifika törenine Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya, Belediye Başkanı Cengiz Özalp, Kırbaşı Belde Belediye Başkanı Mustafa Atak, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Beytullah Ertan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Temür, HEM Müdürü Arıcılık Birliği Başkanı Selçuk Solmaz, köy muhtarı Siyasi Öztürk ile kursiyerler ve köylüler katıldı.

Kaya, törende yaptığı konuşmada, ''Türkiye'de bir ilki yapıyoruz. Çünkü kursiyerlerimizin hepsi kadın ve bu yüzden bu kurs bir anlam ifade ediyor'' dedi.

Kaya, arıcılık kursuna katılanların tamamının kadın olmasının Beypazarı kadınlarının ne kadar girişken ve çalışkan olduklarını gösterdiğini ifade ederek, kursa katılan kadınları tebrik etti.

Temel ise tarlada ve arazide özellikle kadınların çalıştığını ifade ederek, artık tarımın stratejik bir sektör haline geldiğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından arıcılık kursuna katılan 38 kadın kursiyerin sertifikaları verildi.

Kaynak: AA