Komisyon Başkanının Ayakkabısının Topuğu Çıktı

“Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Geri Sayım Başladı Kampanyası” kapsamında düzenlenecek toplantıya katılmak üzere Tokat’a gelen TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Azize Sibel Gönül’ün yürüdüğü sırada ayakkabısının topuğu çıktı.

Komisyon Başkanının Ayakkabısının Topuğu Çıktı
TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve UNDP Türkiye ortaklığında “Daha Eşit ve Adil Bir Dünya İçin Yanımda Ol” teması ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in açılışını yaptığı “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Geri Sayım Başladı Kampanyası” kapsamında Tokat’ta yapılacak toplantı için havayolu ile kente gelen TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyeleri, Pazar ilçesindeki Ballıca Mağarası’nı gezdi. Daha sonra yarım asırlık otobüsle kent merkezine geçerek nostalji yaşayan heyeti Tokat Valisi Şerif Yılmaz makamında kabul etti. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı, AK Parti Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül, çeşitli illerde deneyim paylaşım toplantıları düzenlediklerini söyledi.

AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel’in komisyon üyesi olması dolayısı ile Tokat’ta ilk defa böyle bir toplantı gerçekleştirildiğinin altını çizen Gönül, 6 erkek, 20 bayan milletvekilinden oluşan heyetin çalışma programı nedeni ile bir kısmının katılabildiğini söyledi.

Vali Yılmaz ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bizim de amacımız sizlerin gerçekleştirmeye çalıştığı alandaki olayın fotoğrafının birebir yansıtılmasıdır. Eksiğimizle fazlamızla bunların tartışılıp gündeme gelmesidir” dedi.

Ziyaretin ardından valilik girişinde hatıra fotoğraf çekinen heyet, Tokat Belediyesi’ne geçti. Bu sırada TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Azize Sibel Gönül’ün ayakkabısının topuğu çıktı. Kısa süreli şaşkınlık yaşayan Gönül’ün yardımına AK Parti’li Yüksel yetişti. Belediye binasına kadar ayakkabısını bir topuğu olmadan yürümek zorunda kalan Gönül, ayakkabısının topuğunun Ballıca Mağarası gezisinden dolayı hasara uğrayarak kopmuş olabileceğini söyledi.

Kopan ayakkabının topuğu ise Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek’e yapılan ziyaret sırasında korumalar tarafından kısa sürede yaptırılarak getirildi.

“BU SALGIN GİBİ, SALGIN HASTALIK GİBİ YAYILABİLEN BİR ŞEY” Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, heyeti makamında kabul ederek ilin tarihi ve turizmiyle ilgili bilgi verdi. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Azize Sibel Gönül ise ziyarette yaptıkları faaliyet ve çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tokat Belediyesi ziyareti çıkışında basın mensuplarının “Kayseri’de boşanmak istediği kocası tarafından öldürülen 3 çocuk annesi Demet Üçler’le” ilgili sorusu üzerine Gönül, “Kanun çıkarmakla iş bitmiyor. Bu kanunun uygulanması ve takibi konusunda da çalışma gerekiyor. Öbür taraftan da şiddete topyekün çalışmak gerekiyor. Bu salgın gibi, salgın hastalık gibi yayılabilen bir şey. Spordan tutun doktordan sağlık çalışanlarından çocuğa kadına kadar ilerleyen bir durum. Dolayısı ile bu tür davranış kalıplarını ortadan kaldırılması konusunda genç nüfusu yeni kanunda ders müfredatlarına şiddetle, özellikle eşitlikle ilgili bu tür konular giriyor. Ama yetişmiş insan stokumuzun bu tür davranış kalıplarını değiştirmesi uzun zaman alan ve emek gerektiren çok dikkatli yoğun ve uzun çalışmalar sonucunda değişebilen davranış kalıpları bu tür davranışların değişmesi konusunda ise yapılan eğitimler, protokoller var. Genelkurmay’dan Diyanet’e kadar sağlık çalışanlarından yargı mensuplarına kadar bu konuda her alanda eğitimler veriliyor. Bizde komisyon olarak bu tür konuların olmaması için gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

Her 3 kadından birisinin şiddet mağduru olmasıyla ilgili sorulara da cevap veren Gönül, “Bu sadece bakanlık veya tek başına bizim yapacağımız bir çalışma ile değil. Topyekün sizlerle bizlerin hatta bu haberlerin veriliş şeklinden tutun, hep birlikte ülkenin bir gayreti ile hallolacak şeyler diye düşünüyoruz. Bu konuda sürekli çalışacağız” diye konuştu
Kaynak: İHA