Chp'li Matkap: “türkiye’nin Bütünlüğünü Koruyan Chp’dir”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, "Emperyalist ülkeler Ortadoğu'yu bölmek istiyor.

Chp'li Matkap: “türkiye’nin Bütünlüğünü Koruyan Chp’dir”
Tıpkı Irak ülkesini böldüğü gibi. Türkiye'nin bütünlüğünü koruyan CHP’dir" dedi.

Hatay’ın Samandağ ilçesine gelen Matkap, burada göreve yeni başlayan ilçe Başkanı İbrahim Aydoğan ve yönetim kurulunu ziyaret etti. İlçe binasındaki konuşmasında Matkap, “Milletvekillerinin keyfine göre örgüt yapısı oluşturulmaz. Milletvekilleri ile örgüt arasında sevgi bağı kurulmuş değil. Milletvekilleri ile örgüt birlik ve beraberlik içinde olmalı. Milletvekillerinin bu örgütü hiçe sayması doğru değil. Ben Hatay’da gereken, yeteri yardımı alamadım" diye konuştu.

Türkiye siyasetine dışarıdan müdahale edildiğini öne süren CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, "Emperyalist ülkeler Ortadoğu'yu bölmek istiyor. Tıpkı Irak ülkesini böldüğü gibi. Türkiye'nin bütünlüğünü koruyan CHP’dir. Türkiye ekonomisi geri gidiyor. Halk yoksullaşıyor. Adliye ve yargı ele geçirildi. Yargı bağımsızlığını kaybetti" dedi.

Daha sonra soruları yanıtlayan Matkap, CHP Hatay İl Kongresi'nin yapılmasından ve Hatay örgütünün büyük kurultayda temsil edilmesinden yana olduğunu belirterek, “Hatay il kongresinin kurultaydan önce yapılması ve Hatay’ın kurultayda temsil edilmesi için elimizden gelen çabayı harcayacağız” diye konuştu.

Hükümeti eleştiren CHP İlçe Başkanı Aydoğan ise, “Cumhuriyet tarihinin borçlanma rekoru kırıldı. İlk kez dış ticaret açığı zirveye çıktı. İlk kez cari açıkta rekor kırıldı. İlk kez işçiye sıfır zam önerildi. Hepsi üniversite mezunlarından oluşan diplomalı işsizler derneği kuruldu” dedi.

Kaynak: İHA