Sendika Üyelerine Güvenlik Güçleri Müdahale Etti

Balıkesir'de, kamu çalışanlarının iş bırakma eylemi kapsamında, İzmir-Ankara seferini gerçekleştiren Mavi Tren'in önünü kesmek isteyen sendika üyelerine güvenlik güçleri müdahale etti.

Balıkesir'de Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen, Memur-Sen 'e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası , Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası ve KESK'e bağlı sendika üyesi memurlar, birer saat arayla Alihikmetpaşa Meydanı ve Yeşilli Meydanı'nda toplandı.

Maaş zammı artışını protesto eden pankartlar açan, sloganlarla yürüyüş yaparak meydanlarda toplanan memurlar, davul-zurna eşliğinde halay çekti, yaptıkları açıklamalarda taleplerini dile getirdi.

Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Mustafa Koç, siyasilerin seçim meydanlarında verdikleri vaatleri unuttuklarını ileri sürdü.

''Hak için, adalet için, daha güzel yarınlar için iş bıraktıklarını'' belirten Koç, şunları söyledi:

''Seçim meydanlarındaki vaatlerini unutmuşlardır. Bizleri eylemlilik sürecine götüren neden de işte budur. Memurların en tabi hakları yıllardır verilmiyor. Devleti temsil eden çalışanlar açlık ve yoksulluğa terk edilmiş, elverişsiz yerlerde çalışırken, seslerine kulak tıkanıyor.''

KESK Dönem Sözcüsü Ekber Gün ise kamu çalışanlarına haklarının verilmesi yolunda başlatılan mücadeleyi örgütlü bir şekilde sürdüreceklerini kaydetti.

KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası üyesi bir grup çalışan ise Balıkesir Tren Garı önünde toplanarak eylem yaptı. İzmir-Ankara seferini gerçekleştiren Mavi Tren'in önünü kesmek isteyen sendika üyelerine güvenlik güçleri müdahale etti.

Meydanlarda yapılan eylemlerde Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, geniş güvenlik önlemleri alırken, olumsuz bir olay yaşanmadığı bildirildi.

Memurların iş bırakma eylemi nedeniyle Balıkesir'deki kamu kurum ve kuruluşlarının hizmetlerinde herhangi bir aksama yaşanmadığını öğrenildi .
Kaynak: AA