Kop Projesi Platformu Aksaray’da Buluştu

Aksaray, Konya, Karaman, Niğde ve Nevşehir illerini kapsayan KOP Projesi kapsamında oluşturulan KOP Projesi Platformu Aksaray’da buluştu.

Kop Projesi Platformu Aksaray’da Buluştu
TZOB İç Anadolu Bölge Başkanı Mustafa Hepokur, KOP Projesi Bölge Platformu Başkanı ve Konya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Faruk Çöklü, Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar ve Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekir Aksaray Ziraat Odası’nda toplandı. Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak’ın ev sahipliği yaptığı toplantıda KOP Projesi masaya yatırıldı. Toplantının amacının KOP Projesi ile ilgili olduğunu hatırlatan Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, “Burada da birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzu ifade etmek için KOP Projesi’nde 5 tane ilimiz var. Burada tüm üreticilerimize, çiftçilerimize faydalı bir proje. Bunun için de kendi içerimizde bir platform oluşturduk. Platformun başına da Konya İl Başkanımız Faruk Çöklü beyi getirdik” dedi.

Konya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Faruk Çöklü de, KOP İdaresi Başkanlığı’nın Konya’da kurulduğunu hatırlatarak, “Kalkınma Bakanlığımız ilk defa KOP Projesi’ni Devlet Planlama Projelerinde değerlendiriyor. Bu konuyla ilgili ödenek ayrıldı. Konya, Karaman, Aksaray illeri ile birlikte bundan sonra KOP Projesi’nin hayata geçirilmesi için çalışmalar yapılacak. Bu KOP İdaresi Başkanlığı’na katkı sağlayabilmek için, bu projelerin daha verimli, daha rantabl, çiftçimizin, üreticimizin daha kolay şekilde faydalanabilmesi için biz de kendi çapımızda bölge ziraat odaları olarak bir koordinasyon oluşturmaya karar verdik. Bu koordinasyonla ilgili bugün de Aksaray’da bir araya geldik” şeklinde konuştu.

TZOB İç Anadolu Bölge Başkanı Mustafa Hepokur ise, KOP Projesinin gecikmiş bir proje olduğuna dikkat çekerek, “Geçenlerde 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde devletin zirvesini Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak bir araya getirdik. Tabi bakanlarımızla protokoller imzaladık. Bu havza bazlı proje de bana göre geç kalınmış bir proje. Biliyorsunuz Türkiye tarım arazilerinin yüzde 14’ü hali hazırda sulanmaktadır. Bunun daha da gelişmesini istiyoruz. Vahşi sulamalardan kaçınılmasını istiyoruz. Tabi çok su ile çok verim alınmıyor. Onun için Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız bu projelere hakikaten çok önem veriyorlar” diye konuştu.

Kaynak: İHA