Esenler’den Çanakkale’ye Ziyaretler Başladı

Esenler Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Çanakkale Şehitliği gezileri başladı.

Esenler’den Çanakkale’ye Ziyaretler Başladı
Esenler Belediyesi önünden otobüslerle hareket edip Çanakkale Destanı’nın yazıldığı mekanları rehberler eşliğinde ziyaret eden Esenlerliler, akşam saatlerinde Esenler’e geri dönüyor.

Esenler Belediyesi, 5 bin kişiyi Çanakkale’ye götürüyor. Bu kapsamda Çanakkale ziyareti için Esenler Belediyesi’nin resmi internet sitesinden başvuran vatandaşlardan ilk grup, belediye tarafından tahsis edilen otobüslerle Çanakkale’ye hareket etti. Akşam saat 23.00 civarında Esenler Belediyesi önünden hareket eden otobüsler, yaklaşık 6 saatlik yolculuğun ardından sabahın erken saatlerinde Çanakkale’ye ulaştılar. Ziyaretçiler, sabah kahvaltısının ardından şehitliğin bulunduğu alana götürüldü. Burada rehber eşliğinde vatanın düşman çizmesi altında kalmaması için canlarını feda eden 250 bin şehidin kabri ziyaret edildi. Esenlerliler, destanın yazıldığı Kabatepe Tanıtım Müzesi, 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı, Alçıtepe Köyü, Sargıyeri Şehitliği, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Anıtı, Şahindere Şehitliği, Soğanlıdere Şehitliği, Kocadere Hastane Şehitliği, Seyid Onbaşı Heykeli ve Tabyalar, Kilitbahir Kalesi gibi tarihin dönüm noktasına şahitlik eden mekanları ziyaret etti. Şehitliği ilk kez ziyaret eden birçok vatandaş, rehberlerin anlattıkları karşısında duygulu anlar yaşadı. Rehberler ecdadımızın savaşı ne güçlüklerle kazandıklarını anlatırken bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Gruplar halinde şehitlerin bulunduğu mezarları ziyaret eden vatandaşlar, bol bol dua edip, Kur’an-ı Kerim okudu. Ziyaretçilerin şehitler anısına dikilen anıt mezardan savaşta şehit olan dedelerinin ismini bulmaya çalışması dikkati çekti. Şehitlerin simlerini teker teker gözden geçiren vatandaşlar, şehitlikte bol bol fotoğraf da çektiler. Çanakkale gezisi, yenen öğle yemeği ve içilen yorgunluk çayının ardından İstanbul’a dönüş için yola çıkılması ile sona erdi.

Esenlerli vatandaşlar, gezinin çok verimli geçtiğini belirterek, belediyenin bu hizmetinden dolayı teşekkür ettiler. Bazı vatandaşlar şehitliği ziyaret etmeyi çok istediklerini ancak çeşitli sebeplerle şimdiye kadar buna muvaffak olamadıklarını belirterek, “Esenler Belediyesi sayesinde bu geziye katıldık. Bize bu imkanı sunan belediyemize teşekkür ediyoruz” dediler.

Bu seneki Çanakkale gezilerine Esenler’den toplam 5 bin kişi götürülecek. 10-17 yaş arasındaki vatandaşlar sadece aileleri ile birlikte geziye katılabilirken, 10 yaşından küçükler kabul edilmiyor .
Kaynak: İHA