Manisa'da Tapu ve Kadastro Teşkilatı'nın 165. Kuruluş Yıldönümü

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 165. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Tapu Sicil Müdürü Hayati Çalışkan ile Kadastro Müdürü Hanifi Sitemoğlu yardımcılarıyla birlikte Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz’ü makamında ziyaret etti.

Manisa'da Tapu ve Kadastro Teşkilatı'nın 165. Kuruluş Yıldönümü
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 165. Kuruluş yıldönümünü kutladıklarını belirten Kadastro Müdürü Sitemoğlu, “Türkiye’de bir asırdan fazladır halkımızın mutluluğu için çalışan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, merkez ve taşrada 17 biniaşkın personelle 22 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, 957 Tapu müdürlüğü, 81 Kadastro müdürlüğü ile ülkemizin tüm il ve ilçelerinde birimi olan, yılda ortalama 7 milyon civarında işlem yapan, 20 milyon üzerinde vatandaşımıza hizmet veren yaygın ve köklü bir kurumdur. Dünya standartlarına uygun hizmet sunmak amacıyla başlatmış olduğu projelerin tamamını hayata geçirme çalışmalarını hızla sürdürmektedir. Projelerin büyük bir bölümünü de hayata geçirmiştir. Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) ile tapu işlemleri Türkiye’nin her tarafından yapılabilmektedir. 2011 yılı itibariyle yeni teknolojiye uygun olarak harita ve planlarımızı uygun hale getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Vali Daşöz de, Tapu Kadastro teşkilatının 165. kuruluş yıldönümünü kutladığını belirterek, “Ülkemizin en eski ve en köklü teşkilatlarından biri. Sadece bizim ülkemiz için değil dünyadaki bütün ülkeler için tapu kadastro teşkilatı çok önemlidir. Çünkü malın, gayrimenkulün, taşınmazın kaydının, tescilinin ve kişilerle mülkiyet durumunun, hak hukuk yönüyle de ilişkili olması nedeniyle özel bir önemi var. İnsanlarımız için de güvence teşkil ediyor. Kadastro tapunun alt yapısı diyebiliriz. İnsanların araziyle hukuk ilişkisini düzenleyen ve onu devam ettirip ölçeğini ortaya koyan bir çalışma. Kadastromuzun çalışma alanı, yeni 2 /B yasası çıktı. Bunun temelinde yine kadastro teşkilatımızın yapacağı çalışmalar var. Hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Daşöz, hizmette kalitenin yükseltilmesinden dolayı gönderilen Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ni Tapu Sicil Müdürü hayati Çalışkan ile Kadastro Müdürü Hanifi Sitemoğlu’na verdi.

Tapu Sicil Müdürü Hayati Çalışkan Vali Daşöz’e günün anısına I.Mehmet Çelebi Tuğrası tablo hediye etti .
Kaynak: İHA