Arınç, Yargıtay'dan Çıkan ‘sayın’ İfadesini Değerlendirdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yargıtay'ın, Bölücü Terör Örgütü lideri Abdullah Öcalan’a sayın denmesinin suç teşkil etmediğini söylemesi üzerine Iğdır Grup Başkanvekilinin Abdullah Öcalan ile ilgili övgü dolu sözler yayınlamasını eleştirdi.

Arınç, Yargıtay'dan Çıkan ‘sayın’ İfadesini Değerlendirdi
Arınç, ”Bu övgü dolu sözleri yayınlamak, Abdullah Öcalan ile içeriden dışarıya emir komuta zinciri kurmaktır, kınıyorum” dedi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İzmir Basın İlan Kurumu Şube Müdürlüğü binasının daha iyi hizmet binasının yenilenmesi ve genişletilmesi için yapılan yeni binasının açılışı için İzmir'e geldi. Basın İlan Kurumunun bahçesinde yapılan açılışta, yoğun güvenlik önlemleri alınması dikkat çekti. Bülent Arınç gelmeden önce alanda K9 köpeği ile bomba araması yapıldı. Basın İlan Kurumunun açılışına İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Aziz Kocaoğlu, Ak Parti Milletvekili Rifat Said katıldı.

Açılışta basın bölümünün kendi sorumluğunda olduğunu söyleyen Arınç şunları kaydetti: “Basın ilan kurumu 60. yılına doğru giderken teşkilatlanma ve yerel yapılandırma ile basının ihtiyaçlarını karşılamayı amaçladı. Basın yayında aynı şeyi amaçlıyor. Demokrasinin kılcal damarları gibi. Özellikle biz yerel medyanın hem bilgi bakımından hem teşkilatlanma hem ilan bakımından çalışmalar devam ediyor. Yerel medyada ilan yayınlamanın ne getirdiği ne götürdüğü tartışılır. Artık yerel medya da reklam vermek çok da karlı değil. Yerel medya kıymetimiz bilsin onlara destek vermek için çalışmalar yapıyoruz. Yerel medya çok güçlü. Bazı yerlerde günlük gazeteler yayınlandığında çalışanlarının ne yaptığı belli değil. Bu adam ne yapıyor diye sorduğunuz da Sadece reklam ve ilan almak için gazeteyi kuranlara bir sözüm var kendinizi yenileyiniz.”

“İZMİRLİ İLE KUCAKLAŞACAĞIZ”

Açılışın ardından Arınç Ak Parti İl binasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Arınç İzmir’i muhakkak almayı hedeflediklerini şöyle anlattı: “İzmir’de 2011’de başarılı olduk. Oy oranımızın 10 puan artması bizi mutlu etti. Şimdi bir 10 puan daha artacağını tahmin ediyoruz. İzmir’de Ak Parti hergün güçleniyor. İzmirlinin bakış açısı güçleniyor. İzmirli kazanacak. İzmirliyle el sıkışacağız, kucaklayacağız. İzmir’i kimsenin üzmeye hakkı yok. Bilinçli bir şekilde Ak parti için çalışıyoruz. Başbakanımız 9 Hazirandaki İzmir İl Kongresi’ni önemsiyor. Başbakanımızın da mutlaka katılacağı bir kongre olacak. En coşkulu en heyecanlı seçim olacak. İzmir’e Ak Parti çok önem veriyor. Çok kapsamlı çalışmalar yapıyoruz. Tabi bu kongredir. Sonuç ne çıkacağı belli olmaz. Bizim kongrelerimizde kavga olmaz. Sandalyeler havada uçuşmaz. Bizim kongre macerayı sevmez. En güzel en haklı kararı verilir” Arınç, “İzmir ile ilgili bize düşen çok güçlü adaylar koymaktır, İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere bütün belediyeleri almak iddiasındayız” diye konuştu.

BDP Iğdır Grup Başkanvekili Pervin Buldan’ın, Yargıtay'ın PKK lideri Abdullah Öcalan’a ‘sayın‘ denmesinin suç teşkil etmeyeceği ile ilgili kararı almasından sonra, Öcalan’a övgü dolu mesajlar yayınlaması değerlendiren Arınç şunları söyledi: “Teröristbaşı Öcalan için sayın lafının kullanılmasının suç olmadığını Yargıtay karar verdi. 'Sadece sayın ifadesinin kullanılması bu terörü ve teröristi övmek amacıyla olmayabilir' kararı verdi. Bu sizlerin ya da benim hoşuma gidip gitmemesi ile ilgili bir durum değildir. Çünkü artık her sayın diyeni cezaevine alırsak, Türkiye’de bu kadar cezaevi yok. BDP Iğdır Grup Başkanvekilinin bu karardan dolayı öven cümleler kullanması hoş değildir. Bu emir komuta zinciri kurmaktır. Kınıyorum. Türkiye’nin yaşadığı bir gerçek var.218 tane kurşunla ölenler var. Bunların olduğu ülkede böyle ifadeler kullanmak yakışmaz.”
Kaynak: İHA