Türkiye'nin Turizmi Ahlat’ta Masaya Yatırıldı

TURSAB Asya Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Üçkardeşler, bölgenin tanıtılması için 3 şeyden uzak durulması gerektiğini vurgulayarak; "Şark kurnazlığı yapanlardan, laf taşıyan köstebeklerden, seviyesiz egoist insanlardan' kaçınılması gerekiyor” dedi.

Türkiye'nin Turizmi Ahlat’ta Masaya Yatırıldı
Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) “2’inci Kariyer Günleri ve Bahar Şenlikleri” kapsamında Bitlis’în Ahlat ilçesinde de düzenlenen çeşitli etkinlikler devam ediyor.

Ahlat’ta, TURSAB Asya Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Üçkardeşler "Türkiye'de Turizm" adlı konferans verdi. Ahlat Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa BEÜ Rektörü Prof.Dr. Mahmut Doğru, Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, Ahlat Meslek Yüksek Okul Müdürü Harun Koçak, bazı kurum amirleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

"Türkiye'de Turizm" adlı konferans konuşmasını yapan TURSAB Asya Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Üçkardeşler, teknik bilgilere geçemeden önce geçmişe dönerek bazı şeyleri aktarmak davetlilere aktarmak istediğini belirterek konuşmasına şöyle devam etti:

“Bölgenin tanıtılması için 3 şeyden kaçınılmalıyız. 'Şart kurnazlığı yapanlardan, laf taşıyan köstebeklerden, seviyesiz egoist insanlardan' kaçınılması gerekiyor. Türkiye'de gezmediğim yer yok. 3 yıldır 60 ülke geziyorum ama Ahlat kadar güzel bir yer görmedim. Nereye gitsem Ahlat'ı ve Ahlat Belediye Başkanı'nı anlatıyorum. Ahlat'ın gelişmesi için turizmci olarak elimden gelen her fedakarlığı yapmaya hazırım ve yapacağım" Gençlere de seslenen Üçkardeşler, "Gençlere rica ediyorum 'ne iş olsa yaparım' dememelisiniz ve bu şekilde iş bulamazsınız. Kendinize bir meslek ve yol çizmelisiniz. 2023 yılında devletimizin işsizliği yüzde 5'e düşürmek için gerekli çalışmalar başlamıştır. Biz de TURSAB olarak üstümüze düşeni yapıyoruz. Genç arkadaşlar yarınlar sizin, siz kendinize sahip çıkmazsanız hiç kimse size sahip çıkmaz" dedi.

Konferansın sonunda kısa bir konuşma yapan BEÜ Rektörü Prof.Dr. Mahmut Doğru ise "Turizm deyince aklımıza ilk gelen Nezih Üçkardeşler ve TURSAB oldu. Kendisi Bitlis'e elinden ne geliyorsa yapan bir insandır. 'Sevgi Bahçesi'ne gül diktirmeyi istiyoruz. Kendi güllerini, kendi sevgilerini de o gül ile birlikte ekmelerini istiyoruz. Kendilerine ve TURSAB Başkanına Bitlis Eren Üniversitesi ailesi olarak gönülden teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi

TURSAB Asya Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Üçkardeşler, Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban ve BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru'ya çeşitli hediyeler verirken, Protokol üyeleri de Üçkardeşler'e plaket verdiler.

Kaynak: İHA