Saadet Partili Bir Grup, ''Zina''nın Yeni Anayasada Suç Olarak Tanımlanmasını Talep Etti

Taksim'de toplanan Saadet Partili bir grup, ''zina''nın yeni anayasada suç olarak tanımlanmasını talep etti.

Taksim Meydanı'nda toplanan partililer adına basın açıklaması yapan Saadet Partisi Gençlik Kolları İl Başkanı İsmail Acar, zinanın, toplumun çekirdeği olan aile yapısına bırakılan bir Dinamit olduğunu söyledi.

Ailenin korunmasının tüm hükümetlerin görevi olduğunu dile getiren Acar, ''Bu doğrultuda zinanın yasalarımızda bir suç olarak tanımlanmasının vakti gelmiş ve geçmektedir. Yürürlükteki Medeni Kanun'da nesebin korunması için boşanan kadınlara bekleme süresi koymuştur. Nesillerin karışmaması ve nesebin korunması amacıyla böyle bir düzenleme varken, ceza yasalarında zinayı önleyici bir maddenin varlığı şarttır'' dedi.

Acar, Medeni Kanun'un boşanmaya ilişkin maddelerinde zinanın boşanma sebepleri arasında sayıldığını ve zinayı yapan eş açısından ağır kusur kabul edildiğini ifade ederek, hukuk mahkemelerinde kusur sayılan zinanın, ceza yasalarında kusur sayılmadığını savundu.

Bu durumun hukukun ruhuna aykırı olduğunu dile getiren ACar, ''Biran evvel toplumu içten içe kemiren neslimizi sapkınlaştıran ve toplumu çökerten zina kanunlarda suç sayılmalıdır'' şeklinde konuştu.

Gruptakiler basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı .
Kaynak: AA