Moğolistan Ankara Büyükelçisi Ochirjav'ın Açıklaması

Moğolistan'ın Ankara Büyükelçisi Ochir Ochirjav, dünyanın dört bir tarafındaki Moğolların ekim ayında Bursa'da bir araya geleceğini söyledi.

Bursa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye İş Adamları ve Sanayicileri Konfederasyonu ve Bursa Girişimci İşadamları Derneği'nin davetiyle Bursa'ya gelen Büyükelçi Ochirjav, Valiliği ziyaret etti.

Ochirjav, Bursa Vali Vekili Sabahattin Yücel ile görüşmesinde, Bursa'yı gezdiği kısa süre içinde çok etkilendiğini söyledi.

Bursa'nın Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti olma özelliğini halen taşıdığını vurgulayan Ochirjav, aynı zamanda sanayileşmeyi ve ekonomik gelişmeyi çok iyi gerçekleştirdiğini bildirdi.

Ochirjav, 1990'lardan bu yana Moğol gençlerin Uludağ Üniversitesi'nde eğitim aldığını hatırlatarak, şu anda 20 öğrencinin Bursa'da eğitim gördüğünü belirtti.

Bu yılın ekim ayında dünya Moğollarının toplantısını Bursa'da yapacaklarını, dünyanın dört bir tarafındaki Moğolların kentte bir araya geleceğini ifade eden Ochirjav, amaçlarının iki ülke halkının birbirini tanıması ve işbirliğinin artırılması olduğunu söyledi.

Ochirjav, Moğolistan'dan aralarında sanatçıların da bulunduğu 150 delegenin geleceğini, Bursa'da konserler başta olmak üzere çok çeşitli etkinliklere imza atılacağını bildirdi.

Konuşmaların ardından Yücel, konuk büyükelçiye İznik çinisi hediye etti .
Kaynak: AA