Esenler’in Ekonomik Değeri “Güzel Esenler” İle Artıyor

Esenler Belediyesi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte sponsorların da desteğiyle hayata geçirdiği “Güzel Esenler” projesinin tanıtım töreninde konuşan Başkan Göksu, mantolama ile birlikte cephe giydirmeleri de yapılan binaların ekonomik değerinin yüzde 25 artacağını belirtti.

Esenler’in çehresini değiştirmek ve sosyal dokuyu güçlendirmek amacıyla hayata geçen, TEM-E-5 bağlantı yolu üzerinde binalar ile Oruç Reis, Havaalanı, T. Reis, Birlik ve F. Çakmak mahallelerindeki binaların mantolama ile birlikte cephe giydirmelerini kapsayan Güzel Esenler projesinin tanıtım töreni yapıldı.

Oruçreis Mahallesi’nde gerçekleşen tanıtım törenine Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı İsmail Beyazıt, Türk Hava Yolları Kurumsal İletişim Danışmanı Zeki Çukur, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Murat Şahin, AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Umut Özkan, Belediye Başkan Yardımcıları, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören öncesinde vatandaşlarla yakından ilgilenen Göksu, kentsel dönüşümle ilgili merak edilen soruları cevapladı. BİNALARIN DEĞERİ ARTIYOR İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın büyük bir coşkuyla karşılanmasının ardından başlayan törende ilk konuşmayı yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Esenler’de hayatı yenilemeye karar verdiklerini belirterek, bu anlamda ilçede bir taraftan kentsel dönüşüm çalışmalarını yaptıklarını diğer taraftandan da Esenler’in ortasından geçen TEM-E-5 bağlantı yolu üzerinde bulunan ve Oruç Reis, Havaalanı, T. Reis, Birlik ve F. Çakmak mahallelerindeki binaların mantolama ile birlikte cephe giydirmelerini yaptıklarını söyledi.

Güzel Esenler projesinin ilk etabında binaların projenin yüzde 35’inin tamamlandığını dile getiren Göksu, çok sayı binanın giydirildiğini söyledi.

Projeye Türk Telekom ve Türk Hava Yollarının sponsor olduklarını kaydeden Göksu, proje çerçevesinde vatandaşlardan da yüzde 25 katkı payı alındığını ifade etti.

Güzel Esenler projesi tamamlandığında Esenler’in yepyeni bir görünüm kazanacağını ve Esenler halkının bu projeden çok kazançlı çıkacağını vurgulayan Göksu, mantolama ile birlikte cephe giydirmeleri de yapılan binaların ekonomik değerinin yüzde 25 artacağını belirtti.

Göksu, başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş olmak üzere projede emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Göksu’nun ardından Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı İsmail Beyazıt ve Türk Hava Yolları Kurumsal İletişim Başkanı Zeki Kurşun birer konuşma yaptılar. Beyazıt, Esenler ile güzel kelimelerinin bir araya getirilmesiyle projeye verilen isime dikkat çekerek projenin Esenler’e kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. “Şehirler zamanın şahididir” diyen Beyazıt, şehirlerin yaşayan ve yaşatan bir hale gelmesinde ortaya konulan çalışmaların önemli olduğunu vurguladı. Esenler’in lokasyon olarak önemine dikkat çeken Kurşun ise; THY’ye giden güzergâhta geçiş aksında bulunan Esenler’in görünümünün ilçenin itibarı ve algısı üzerinde çok etkili olduğuna dikkat çekti.

GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZ ESENLER’DE

Tören İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın konuşmasıyla devam etti. Türkiye’nin 75 milyonluk büyük bir aile olduğunu söyleyen Topbaş, “Türkiye’yi geleceğe taşıyoruz” dedi.

Herkesin 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlayan Topbaş, İstanbul’un merkezinde yer alan Esenler’in konum itibariyle en güzel ilçelerinden bir tanesi olduğunu söyledi.

Esenler’in gelecekte çok farklı olacak bir yer olacağını söyleyen Topbaş, ilçede istenilenin dışında kendiliğinden geliştiği için bazı sıkıntıların ve eksikliklerin olduğunu belirtti.

Esenler’de bugüne kadar taş taş üstüne koyan tüm belediye başkanlarına teşekkür eden Topbaş, “ Başkan Göksu da gayet güzel çalışmalar yapıyor. Bizde büyük şehir olarak bütün belediyelere kendimizi açtık. Tüm belediyelere yapılan yatırım 32 katrilyon. Bunun 700 trilyonunu Esenler almış durumda” dedi.

Esenler’e yapılan ve yapılacak olan yatırımlara dikkat çeken Topbaş, ilçenin bir çok noktasında meydan düzenlemeleri yaptıklarını ve Beşiktaş - Tekstilken metrosunun da yakın bir zaman içinde hizmete gireceğini belirtti.

“Gözümüz kulağımız Esenler’de” diyen Topbaş, Güzel Esenler projesine de dikkat çekerek, şöyle konuştu: “İnsanımızın olduğu her yerde bizim hizmet götürmemiz gerektiği inancı içindeyiz. Bugün burada gerçekten ciddi anlamda farklı bir düzenlemeyi görüyoruz. Bilim adamları insanoğlu doğuştan yüzde 20 soya çeker der. İnsanın şekillenmesinin yüzde 80’i çevreyle alakalıdır. Çevrenizin yapısına tarzına göre şekillenirsiniz. İnsan çevresiyle şekillenir. Biz bu şekilde yaşayan herkesin mutlu olmasını istiyoruz. Beraberce bu şehri medeniyet şerhiz haline getireceğiz.” Yapılan konuşmaların ardından İBB Başkanı Topbaş, Esenler Belediye Başkanı Göksu ile birlikte törenin yapıldığı alandaki bir binanın cephesini birlikte mantolayarak cephe giydirmesini yaptılar .
Kaynak: İHA