Bbp Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan'dan '19 Mayıs' Açıklaması

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, 19 Mayıs kutlamalarına ilişkin yeni düzenlemelerle, ''Nazi Almanyası'' görüntüsünün terk edilerek, gençlerin eğlendikleri, kutladıkları bir bayram ortamı yaratıldığını söyledi.

Gürhan, BBP İzmir İl Teşkilatı'nda düzenlenen, ''Genişletilmiş İl Divan Toplantısı''nda, bu yıl 19 Mayıs'ın bazı değişikliklerle kutlandığını, parti olarak bu değişiklikler üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğine inandıklarını, muhalefetin ise konuyu farklı boyutlara götürmeye çalıştığını söyledi.

Bayramların Türk kültüründe şenlik ve eğlence anlamına geldiğini ifade eden Gürhan, ''Gençler bir hafta boyunca bu şenliği güzelce, kardeşçe kutlasınlar. Neticede bu bayram gençlik ve spor bayramı. Nazi Almanyası gibi tanklarla ve tüfeklerle bayram yapıyorduk. Nazi Almanyası görüntüsünden çıkarıldı, gençlerin eğlendiği, kutladığı bir bayram oldu'' dedi.

Divan toplantısında BBP'nin önümüzdeki dönemde neler yapacağını ve yeni yapılanmasını ele alacaklarını dile getiren Gürhan, en kısa zamanda ''Muhsin Yazıcıoğlu Akademisi''ni kuracaklarını belirtti.

Gürhan, bir sonraki genel seçimlerde BBP'nin mutlaka TBMM'de yer alması gerektiğine, vatandaşlardan ''BBP Meclis'te olmalıydı'' serzenişlerini duyduklarına değinerek, partisinin 19 yıldır her zaman doğruları söylediğini, vurucu, kırıcı ve itici değil, pozitif, ilkeli ve yol gösterici şekilde muhalefet yaptığını ifade etti.

Gürhan, ''Biz bir şeye 'Eğri' diyorsak, doğrularını da ortaya koyuyoruz. Bu nedenle eğriye eğri, doğruya doğru diyebilmek için Meclis'te olmalıyız'' diye konuştu.

Ahmet Gürhan, BBP'nin nizam anlayışına Meclis'in de ihtiyacı olduğunu savunarak, ''Biz Meclis'te olsak, millete bardak atan o elleri kırarız. Kandil'i de söndürürüz, İmralı'yı da sustururuz'' ifadesini kullandı.

BBP'nin Genişletilmiş İl Divan Toplantısı, daha sonra basına kapalı devam etti .
Kaynak: AA