Vali Kolat, Esnaf Odalarını Ziyaret Etti

Sivas Valisi Ali Kolat, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ile birliğe bağlı odalar ve bazı esnafları ziyaret etti.

SESOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Kolat, eski sanayi çarşısında bulunan esnafları ziyaret ederek, sorunları hakkında bilgi aldı.

Sanayi çarşısında bulunan bıçakçı, kalaycı, demirci, sobacı, marangoz, demirci esnaflarıyla görüşen Kolat, burada bulunan Marangozlar Esnaf Odası, Keresteciler ve Mahrukatçılar Esnaf Odası, Demirciler Esnaf Odası'nı ziyaret etti.

Kahveciler Esnaf Odası'nı da ziyaret eden Kolat, odanın çalışmaları hakkında Köksal'dan brifing aldı. Köksal, esnafın sorunlarına değinerek, sigara yasağı nedeniyle esnafın mağdur olduğunu belirtti.

Köksal, özellikle kahvehanelere yazılan cezalardan dolayı esnafın huzursuz olduğunu, okul kantinlerinde bazı ürünlerin satışının yasaklanması nedeniyle sıkıntı yaşadığını kaydetti.

Köksal, Kolat'a ziyareti anısına gümüş işlemeli kahve fincanı hediye etti.

Kolat daha sonra Pazarcılar Esnaf Odası ile Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası'nı da ziyaret ederek, oda başkanlarından çalışmaları hakkında bilgi aldı .
Kaynak: AA