Kapusuz: Süt firmalarının biri Kılıçdaroğlu'nun milletvekilinin

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Uludere olayıyla ilgili ABD basınında yer alan haberlere ilişkin ''Ülkenizin yetkililerine inanacak, onlara güveneceksiniz'' dedi.

Kapusuz: Süt firmalarının biri Kılıçdaroğlu'nun milletvekilinin
Kapusuz, AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı'nca Yunusemre Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen, ''Siyaset Akademisi''nde yaptığı konuşmada, siyasette uzun süre görev aldığını söyledi.

Türk milletine hizmet etmenin en büyük şeref olduğunu ifade eden Kapusuz, ''Biz hizmeti ibadet aşkıyla yapma anlayışına sahibiz. Bazı sporlar ferdidir. Bazı spor oyunları da takım oyunudur. Siyaset, takım oyununa benzer. Ferdi sporlardaki gibi 'ben, ben, ben' derseniz olmaz 'biz' diyeceksiniz'' dedi.

-''Dünyanın en güçlü teşkilatı AK Parti'dir''-

Kapusuz, siyasetin uzun soluklu bir maraton olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

''Dünyanın en güçlü, en başarılı teşkilatı AK Parti'dir. Ülke ve millet için ne gerekiyorsa onu yapma azmi ve gayreti bizim anlayışımıza göre siyasettir. Peki bütün siyasi partilerde geçerli mi bu- Doğrusu değil. Örnek mi istiyorsunuz. Yeni, CHP başlamıştı. İki yeni isim vardı, Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin... Yakın geçmişte bir gelişme oldu. O ikiliden biri istifa etti. Hizmet için değil, koltuk için istifa etti. AK Parti hizmeti düşünürken, milleti düşünürken birileri koltuk hesabı yapıyor. Hem de iktidar koltuğu değil, genel merkezdeki koltuğun hesabını yapıyorlar. AK Parti'nin başarısı milletini sevmesinden, milletine hizmet aşkından gelmektedir. AK Parti tüm seçimlerden yüz akıyla çıktı. Onun için bu, bir tesadüf değildir. Her seçimde basamakları birer birer yükselterek yolumuza devam ediyoruz.''

-''Firmalardan biri Kılıçdaroğlu'nun milletvekillerinden birinin''-

İleri hedefleri ve marka ülke olmayı önemsemek zorunda olduklarını vurgulayan eden Kapusuz, şunları söyledi:

''Düşünebiliyor musunuz- Çocuklara süt verdik. Hayvancılığımız, ekonomimiz, çocukların gelişimi açısından önemli... 7,2 milyon evladımıza süt vermişiz. İçinden 500-600 kardeşimiz duyarlılığı gereği hastaneye gitti. Sayın Kılıçdaroğlu, 'bu sütü yandaşlarına peşkeş çekmişsiniz' dedi.

Türkiye'de süt dağıtımına katkı verecek 17 firma varmış. Bu 17 firmadan biri evrakı eksik olduğu için kapsam dışında kaldı. Diğer 16 firma süt dağıtım işini yapıyor. Bu firmalardan biri de Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekillerinden birinin... Kemal Kılıçdaroğlu'nu anlamak için bu örnek herhalde yeter diye düşünüyorum.''

Kapusuz, başkanlık sistemine ilişkin soru üzerine, ''Başkanlık sistemiyle ilgili olarak illa 'başkanlık, yarı başkanlık' demiyoruz. Ama bu konunun tartışılmasını istiyoruz. Halkın bu konuda bilgilendirilmesi gerektiğine inanıyoruz'' dedi.

-''Ülkenizin yetkililerine inanacak, onlara güveneceksiniz''-

Uludere olayıyla ilgili ABD basınında yer alan haberlere de değinen Kapusuz, ''Türkiye'nin Başbakanı, Milli Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı bir açıklama yapıyor. 'Biz görüntüleri insansız hava aracından aldık' diyor. Obama yönetimi ile Türkiye'yi karşı karşıya getirmek isteyen lobiler yok mu, mihraklar yok mu- Bunları biliyorsunuz. Şimdi neye, kime inanacaksınız- Ülkenizin yetkililerine inanacak, onlara güveneceksiniz'' diye konuştu.

Etkinliğe, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, Odunpazarı Merkez İlçe Belediye Başkanı Burhan Sakallı, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, AK Parti Tepebaşı Merkez İlçe Başkanı Vahap Ata, AK Parti Odunpazarı Merkez İlçe Başkanı Ercan Kelleci ve partililer katıldı.

Kaynak: AA