‘gözlerin Ardındaki Çocuk’ Datçalı Anneleri Duygulandırdı

Datça Belediyesi’nin katkılarıyla sahnelenen “Gözlerinin Ardındaki Çocuk” adlı tiyatro oyunu, Datçalı tiyatro severlere duygu dolu anlar yaşattı.

Tiyatro sanatçısı Güney Turgut’un tek kişilik tiyatro çalışması olan Gözlerinin Ardındaki Çocuk, Datça Belediyesi’nin katkılarıyla Datçalı tiyatro severlerle buluştu. Günay Turgut başarılı performansı ile sahnelediği oyunda engelli annelerin duygularını dile getirdi.

Oyunu izlerken duygusal anlar yaşayan Datça Belediye Başkan Vekili İnci Bilgin, Günay Turgut’a çiçek takdim ederek, “Bu gün 1 günlük askerlik yapan engelli askerlerimizin törenine katılarak bizzat şahit olduğum annelerin duygularını bu akşamki oyununuzda bana tekrar yaşattınız. Sizi kutluyor, emeklerinizle oluşan kamuoyunun engelli sorunlarının aşılması konusunda çok yararlı olacağını düşünüyorum” Dedi.

Tiyatro sanatçısı Günay Turgut da, Datçalı sanatseverlerin “Gözlerin Ardındaki Çocuk” oyununu alkışlayarak kendisini yüreklendirmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Marmaris Kültür Merkezi organizasyonu ile sahne aldığım Datça Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde, bu gün hem bir anne, hem de bir sanatçı olarak çok mutlu oldum, bizi buraya davet eden, sanatsever Belediye Başkanınız Şener Tokcan ve sizlere duyarlılığınız için teşekkür ediyor, toplumun farklı açan çiçekleri olan engelliler ve onları büyük bir özveri ve sevgi ile kucaklayan ailelerinin hayatında fark yaratacak bu oyunun oluşturduğu kamuoyu gücüne destek olduğunuz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Marmaris Kültür Merkezi Etkinlikler Koordinatörü Umur Özlüer ise, Gözlerin Ardındaki Çocuk oyununun bir çok konuya duyarlı kurum ve kuruluştan davet aldığını belirterek, “Engellilere, engelsiz yaşama olanakları sunmanın toplumsal bir sorumluluk olduğunu, bu projeye, bu anlamda özel bir destek verdiklerini vurgulayarak, nasıl Sanat Engel Tanımıyorsa, Yaşam da Engel Tanımaz. Yaşama Engel koymaya çalışan zihniyetleri bu oyunla ikna ederek, onların kafasındaki engelleri aşma yolundaki çabamız süresiz bir projedir. Bu konudaki çalışmalarımıza destek olan değerli kardeşimiz Tiyatro sanatçısı Günay Turgut ve bu oyunun sahnelenmesine destek olan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA