Cizre Kaymakamlığı'ndan Ağaçlandırma Çalışması

Şırnak'ın Cizre İlçe Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nce ilçede yeşil alanların oluşturulmasına yönelik çalışma başlatıldı.

Cizre Kaymakamlığı'ndan Ağaçlandırma Çalışması
Cizre’de başlatılan çalışmalarla ilgili açıklama yapan Cizre Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü M. Faruk Özervarlı, Cizre Adliyesi'nin Yeşilyurt köyünde ağaçlandırması devam eden hatıra ormanı Cizre Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin iştirakiyle yaklaşık 30 dönüm civarında olan hatıra ormanının çevresi tel ve direklerle koruma altına alınarak ağaçların sulanmasının sağlandığını belirtti.

Özervarlı, "İkinci bir alan olarak Cafer-i Sadık mevkiinde yine geçmiş yıllarda olduğu gibi vatandaşların ziyaret ve mesire alanı olarak kullanmalarını sağlamak için iki bin fidan dikildi. İki bin fidanın dikilerek ağaçlandırılması ve yeşil bir ortam olarak kazandırılması hedeflendiği, bu her iki alanda İŞKUR Şırnak İl Müdürlüğü'nce Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında finanse edilen işçiler eliyle koruma ve sulama çalışmasının devam edeceğiz" dedi.

Cizre Kaymakamı Mehmet Ali Sağlam ise, "İlçemizin çevresinde yeşil alanlar, piknik ve dinlenme alanları yok denecek kadar azdır. Özellikle yaz aylarındaki sıcak iklim de serin ve yeşil alanların oluşturulmasını zorunlu hale getirmektedir. Cizre Adliyesi tarafından Yeşilyurt köyümüz sınırlarında temin edilen alanın hatıra ormanı olarak teşkil edilmek üzere fidan dikimi, koruma ve sulamasını üstlenmek suretiyle Cizre Adliyesinin bu önemli çalışmasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirtti” dedi.

Sağlam, ”Vatandaşlarımızın esenliği ve boş zamanlarını nezih ve temiz ortamlarda değerlendirmesine vesile olacak yeşil alanların oluşturulmasında, alan ve fidan temini Cizre Adliyesi tarafından gerçekleştirildi.

Mali katkıyı İl Özel İdaresi, işçi desteği İŞKUR tarafından sağlanmış olması, Kaymakamlığımızın da bu çalışmanın koordinasyonunda görev alması cihetiyle bakıldığında her bir kurumumuzun emeği ve desteği önemli rol oynamıştır. Bu vesile ile her kuruma ayrı ayrı teşekkür eder, buna benzer çalışmaların devam edilmesine ihtiyaç duyulmaktadır" diye konuştu.

Fidan dikme çalışmalarına katılan Ahmet El-Cezeri İlköğretim Okulu öğrencileri ise diktikleri fidanları her gün kontrol edip sulayacaklarını ve bu fidanlar büyüdüğü zamanda gölgesinde oturup dinleneceklerini söyledi.

Kaynak: İHA