Bakan Yıldırım: Çekirdek Ailede Anne, Baba, Çocuklar ve Bir De İnternet Var

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, günümüzde çekirdek ailenin içine internetin de girdiğini belirterek, "Çekirdek ailede artık anne, baba, çocuklar ve bir de internet var.

Onsuz hayat imkansız hale geliyor'' dedi.

TTNET tarafından düzenlenen ''İnternetle Hayat Kolay'' adlı sosyal sorumluluk projesi, Çiğli Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle başladı.

Törene katılarak bir konuşma yapan Bakan Binali Yıldırım, internetin gün geçtikçe hayatın bir parçası olduğunu, aileden biri haline geldiğini söyledi.

Proje ile e-devlet uygulamalarına girme, sanal ticaret, banka ve finansal işlemleri yapmanın kolaylaşacağını aktaran Yıldırım, ''İnterneti öğrenmek suretiyle gençlerimiz, büyüklere bu önemli insanlık buluşunu faydalı hizmeti öğretecekler. Böylece Türkiye'nin bilgi toplumu hedeflerini de gerçekleştirmiş olacağız'' diye konuştu.

"ŞEHİTLERİMİZ ÖLÜ DEĞİL DİRİDİR"

Hatay'da 3 askerimizin şehit olduğunu hatırlatan Binali Yıldırım, ''Onlar ölü değil, diridir. Bu ülkenin birlik ve beraberliği, 75 milyonun kardeşliği için gözlerini kırpmadan hayatlarını feda ettiler. Bu nedenle projenin açılışını gerçekleştireceğiz, konseri iptal ediyoruz. İlerleyen günlerde bunun daha güzelini TTNET düzenleyecek.'' dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer de Türkiye'nin son yıllarda bilişimde, internette çok önemli gelişmeler sağladığını vurgulayarak, "Avrupa'nın en çok konuşan, en çok kısa mesaj atan ve interneti yoğun kullanan ülkelerden biri haline geldik. Bilişimin gelişmesinde internetin çok önemli payı var" dedi.

TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz da Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşebilmesi için sorumlulukları olduğunu, bunu yerine getirebilmek için de bu projeyi başlattıklarını kaydetti.

Proje ile internetle hiç tanışmamış kişilere eğitim imkanı sağlanacağına dikkat çeken Yılmaz, "Amaç internet okur yazarlığını artırmak'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından TTNET'in ''İnternetle Hayat Kolay'' projesinin eğitim TIR'ının açılışı yapıldı .