İZFAŞ Genel Müdür Vekili Örs Açıklaması

İZFAŞ Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs, kentteki fuarcılık hareketini çok daha iyi noktalara taşımak için uluslararası desteğe ihtiyaçları olduğunu bildirdi.

İzmir'deki fahri konsoloslarla bir araya gelen Örs, İzmir Enternasyonal Fuarı ve ihtisas fuarları hakkında gelecek yıllara ilişkin olarak bilgi paylaşımında bulundu.

Konsoloslukların öneri, destek ve katkılarını almak için İZFAŞ'ta gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye Fahri Konsoloslar Birliği Başkanı ve Ürdün Fahri Konsolosu Ömer Kaplan, İzmir Fahri Konsoloslar Onursal Başkanı ve Hindistan Fahri Başkonsolosu Turgut Koyuncuoğlu ile 11 ülkenin fahri konsolosları katıldı.

Burada konuşan Örs, İzmir'i fuarlar ve kongreler kenti yapma yolunda konsoloslarla işbirliği yapmak istediklerini belirtti.

''İzmir'deki fuarcılık hareketini çok daha iyi noktalara taşımak için uluslararası desteğe ihtiyacımız var'' diyen Örs, konsoloslardan katkı ve destek beklediklerini ifade etti.

81. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın, 1 Eylül Dünya Barış Günü ve 9 Eylül İzmir kurtuluşunu kapsayacak şekilde gerçekleşeceğinin önemini vurgulayan Örs, ''Fuarlarımızda sadece ticari, ekonomi yönden değil sosyal ve kültürel olarak da işbirliği yapmak istiyoruz. Bu yıl İEF'de Latin Amerika ülkeleri ilk kez toplu bir katılım gerçekleştirecek. Küba'nın başkanlığında 9 Amerika ülkesi bir çatı altında fuarda buluşacak. Bu bizi heyecanlandırıyor. Önümüzdeki fuarlara da bu tür katılımların devamı olmasını arzu ediyoruz. Gelecek yıllarda partner ülke konusunda desteklerinizi bekliyoruz'' dedi.

Türkiye Fahri Konsoloslar Birliği Başkanı ve Ürdün Fahri Konsolosu Ömer Kaplan ise konsolosluklar olarak İzmir fuarlarına ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Kaynak: AA