Festival Kapsamında Tanini Trio, Tarsus'ta Konser Verdi

Tanini Trio adlı müzik grubu, 11. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında konser verdi. Tarsus Saint Paul Müzesi'ndeki konser davetlilerin büyük beğenisini kazandı.

Konser öncesi bir konuşma yapan, Mersin Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Faik Burakgazi, çok büyük coşku içerisinde olduklarını ve 11 yaşına giren festivalin sürdürülebilir kurumsal bir yapıya sahip olduğunu belirterek, festival kapsamında birbirinden ünlü sanatçıları Mersinlilerle buluşturmaya devam ettiklerini söyledi.

Burakgazi, çok kültürlülük ile farklı inanç gruplarını bünyesinde barındıran Mersin'in dünya kenti olduğunu, geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan Tarsus'un ise festivale ayrı bir renk kattığını ve katmaya devam edeceğini kaydetti.

Mersin Vali Yardımcısı Hüseyin Parlak, müziğin evrensel bir dil ve araç olarak kullanıldığını ifade ederek,''Bir kent için sadece sosyal ve sanatsal etkinliklerin varlığı, bir hanımefendinin güzelliğinin ortaya çıkmasındaki aksesuarlar gibidir. Bir kentte sadece ekonomik gelişmeler yeterli değil. Sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler yaşam kalitesine de önemli katkılar sağlıyor'' dedi.

Konuşmaların ardından kanunda Tahir Aydoğdu, neyde Bilgin Canaz ve piyanoda Hakan Ali Toker'in yer aldığı Tanini Trio, Oblivion, Hasret, Ave Maria, Adagio, Hatıra, Kürdili Hicazkar Saz Semaisi, Saraband, Meleklerin Hüznü, İnteraktif Doğaçlama, Sürpriz Potpuriler adlı eserlerini seslendirdi.

Yaklaşık bir saat süren konseri, Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen ile çok sayıda sanatsever dinledi.
Kaynak: AA