Başbakan Erdoğan: Türkiye'deki Süt Firmalarının Biri Hariç Tamamı İhale Aldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda da süt konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Muhalefetin , süt konusunda hiçbir şey yapamadıkları için okullarda süt dağıtımı projesini istismar ettiklerini belirten Başbakan Erdoğan , süt dağıtılmasının ilkokul çağındaki 7 milyon 200 bin öğrenci için önemli bir konu olduğunu ifade etti .

Erdoğan , “Tüm annelere tüm babalara sesleniyorum . Çocuklarınıza olan sevginiz sebebiyle sizlere hassaten sesleniyorum . Sağlıklı zihinsel bedensel gelişimini tamamlamış nesiller için önemli bir konu . ” dedi .

17 SÜT FİRMASINDAN 17 'Sİ İHALEYE KATILDI , BİRİ HARİÇ HEPSİ ALDI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'nun 'süt ihalelerinin yandaş kuruluşlara verildiği' iddialarına da değinen Erdoğan , “Ben bu zatı tekrar ifşa ediyorum . Türkiye'nin 17 süt firmasının 17'si ihaleye katılmış , evrakları eksik olan biri dışında hepsine ihale verilmiştir . Ayıptır ya . Ne inceleme ne araştırma yok . Yandaş kadrolaşma der . İftira atmanın da bir namusu vardır . İnsan biraz edep eder . ” tepkisinde bulundu . İzmir Büyükşehir Belediyesi 'nin süt temin ettiği firmanın da ihaleye katıldığını ve aldığını belirten Başbakan Erdoğan , “Pınar ; CHP'den milletvekilliği yapan firmanın sahibi de ihaleye katılmış ve kazanmıştır . İzmir pastörize sütü 37 kuruşa alıyor biz 52 kuruşa alıyor diyor . Biz 780 bin kilometre karede onlar sadece İzmir'de dağıtıyor . Sadece bir süt konusunda bir cümle içinde yalanı arka arkaya sıralıyor . Daha kaliteli sütten bahsettim diyor . Ya biz Ne Var Ne Yok sütü topluyoruz . Bu ifadeleri kullanarak çocukların anne babaların zihninde tereddüt oluşturdun . Sen ortaya atacaksın pisliği biz temizlemekle mi uğraşacağız? Ayıptır . Çamur at arkasından da çark . Karala kaç . Çocukların eline taş verip askere , polise taş attırmak ; çocukların eline molotof tutuşturup dershaneye , yurda ; hatta belediye otobüsüne saldırtmak , o çocukların arkasına sığınıp siyaset yapmak nasıl bir vicdansızlıksa sütün arkasına sığınıp siyaset yapmak da o kadar vicdansızlıktır . ” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'nun aynı duyarsızlığı süt konusunda , Güneydoğudaki terör olaylarıyla ilgili tavrında da gösterdiğini belirten Erdoğan , “Toplumsal uzlaşmayla ilgili ne söyleyeceksen söyle . İkide bir toplumsal uzlaşma toplumsal uzlaşma . ' eleştirisinde bulundu .

'KILIÇDAROĞLU SİYASET ÖĞRENMEK İSTİYORSA AK PARTİ SİYASET AKADEMİSİ'NE GELSİN'
Erdoğan eleştirilerini şöyle sürdürdü : “Biz anamuhalefet liderine siyaset öğretemeyiz . Bizim işimiz başımızdan aşkın ama arzu ederse AK Parti siyaset akademisinin kapısı ardına kadar açık . buyursun bizim seminerlerimize katılsın mutlaka istifade eder . çünkü buraya çıkan buradan boş dönmez . '

'BELEDİYECİLİKTE BAŞARILI OL , İKTİDARI AL'
Başbakan Erdoğan , raflardaki projeleri indirdiklerini , 20 yıl önce temeli atılmış çalışmaları bitirdiklerini belirterek , ' Biz eserlerimizle konuşuruz onlar laf yaparlar . Muhalefetin elindeki belediyeler Diyarbakır , Van , Antalya'da neler yaptıklarını anlatsın . Kale olarak gördükleri 10 yıllardır yönettikleri şehirlerde ne yaptıklarını anlatsınlar . Belediyecilik iktidarın provasıdır . Belediyecilikte başarılı ol iktidarı al . Belediyecilik yüz yüzedir . Halk sizin başarılı olduğunu görünce sizi iktidara taşır . Ama Mersin , Antalya , Hakkari , Diyarbakır'a bakın ; halka sokak ortasından lağımı layık görenler es keza iktidara gelseler 75 milyona bunu reva görürler . ” diye konuştu .