Balıkesir Üniversitesi Avrupa Komisyonu'nca Verilen ''diploma Eki Etiketi''ni Aldı

Balıkesir Üniversitesi , Avrupa Komisyonu tarafından verilen ''Diploma eki etiketi''ni aldı.

BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, yazılı açıklamasında, Avrupa Komisyonu'nca verilen ve prestijli belge niteliği taşıyan ''Diploma eki etiketi'' ile üniversiteye prestij kazandırdıklarını bildirdi.

Diploma eki etiketinin, üniversitelere Avrupa çapında tanınma ve kabul görme imkanı sağladığını belirten Alkan ''Üniversitemiz mezunlarının da bundan böyle Avrupa ülkelerinde istihdam edilebilmelerinin yolu açıldı'' ifadelerine yer verdi.

Kopenhag Üniversitesi'nde düzenlenen törende üniversiteyi Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Diploma Eki Koordinatörü Prof. Dr. Yılmaz Arı ile birlikte temsil ettiklerini kaydeden Alkan, diploma eki etiketinin kuruluşunun 20. yılını kutlayan BAÜ açısından önemli bir başarı olduğunu dile getirdi.

Avrupa Yükseköğretim Alanı'nın yaratılmasını hedefleyen Bologna Süreci ile ilgili çalışmaların sürdüğünü de ifade eden Alkan, ''Ayrıca en kısa sürede Avrupa Kredi Transfer Sistemi etiketini de almak istiyoruz. Böylece üniversitemizin uluslararası bir eğitim kurumu haline dönüşmesi noktasında büyük bir adım atmış olacağız'' görüşünü dile getirdi .
Kaynak: AA