AB Öykü Yarışmasının Erzurum Etabının Sonuçları Açıklandı

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle ilköğretim okullarının 9. ve 10. sınıfları arasında düzenlenen öykü yarışmasının Erzurum etabının sonuçlandığı bildirildi.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Erzurum'daki 23 okuldan, 53 öğrencinin 54 öyküyle katıldığı yarışmanın, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni, ETSO Genel Sekreteri Abdulkadir Ungan ve AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Elifnur Terzioğlu'ndan oluşan jüri tarafından değerlendirildiği belirtildi.

Değerlendirmede, ''Farklılıklar İçinde Birlik'' konulu yarışmada, Erzurum İhsan Doğramacı Vakfı Özel Bilkent Laboratuvar Lisesi öğrencisi Öznur Hancı, ''Beyazlığın Hikayesi'' adlı öyküyle birinci, İspir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Cengizhan Palabıyık, ''Siyah ve Beyaz'' adlı öyküyle ikinci, Erzurum İhsan Doğramacı Vakfı Özel Bilkent Laboratuvar Lisesi öğrencisi Eda Gül Karaca, ''Önemli Değil'' adlı eseriyle üçüncü oldu.

AB öykü yarışmasının ulusal etabında dereceye giren ilk 3 öğrencinin Brüksel ve bir AB ülkesinde geziye katılacağı ifade edildi .
Kaynak: AA