Ünye Kaymakamı Mustafa Demir Açıklama Yaptı

Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, ''Hizmetlerin yerelde sunulması, vatandaşlarımızın en kısa sürede devlet hizmetlerine ulaşmaları hepimizin arzu ettiği sevindirici bir olay'' dedi.

Demir, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla Ünye Sosyal Güvenlik Kurumu Merkezi Müdürü Mehmet Yaşar Günay ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

SGK çalışanlarının ve vatandaşların Sosyal Güvenlik Haftasını kutladığını belirten Demir, yönetimin yerinde gerçekleşmesi ve hizmetlerin vatandaşın ayağına götürülmesinin modern devletlerin uyguladığı bir sistem olduğunu söyledi.

Ünye'de de sistemin gereği olarak Sosyal Güvenlik Kurumu Merkez Müdürlüğü'nün vatandaşların ayağına hizmet götürmesinin sevindirici olduğunu ifade eden Demir, ''Hiçbir vatandaşımızın sağlık açısından, 20-30 kilometre uzağa gitmesini istemiyoruz. Yaşı belli bir çıtanın üzerine çıkan insanlarımızın sağlık ihtiyaçları için uzağa gidip orada iş ve işlemlerini takip edecek ne imkanı var, ne de gücü. Hizmet alınan kamu hizmeti sunulan yerlerin herkesin rahatlıkla kolaylıkla ulaşabileceği yerler olması bizim için önemli. Hizmetlerin yerelde sunulması, vatandaşlarımızın en kısa sürede devlet hizmetlerine ulaşmaları hepimizin arzu ettiği sevindirici bir olay'' dedi.

Ünye Sosyal Güvenlik Kurumu Merkezi Müdürü Mehmet Yaşar Günay daha sonra Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu'nu ve Ünye Garnizon Komutanı Yarbay Metin Dermut'u ziyaret etti.

ORDU
Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Engelliler Haftası dolayısıyla engelli aileleri ile bir araya geldi.

Bir restoranda gerçekleştirilen etkinlikle konuşan Kaymakam Mustafa Demir, engelli anneleri ile birlikte olmanın sevincini yaşadığını belirtti.

Demir, ''13 Mayıs Anneler Günü. Annelerimizi sadece 13 Mayıs'larda değil her gün anıyoruz, her gün hatırlayıp, kutluyoruz. Annelerimizi temsilen bir grup annemizle birlikte öğle yemeğinde bir araya geldik. Bütün annelerimizin ellerini öpüyoruz. Bütün annelerimiz bizim için yücedir, kutsaldır'' dedi.

Kaymakam Mustafa Demir, yemeğin ardından katılımcılara karanfil hediye etti.

Etkinliğe, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Koçdemir, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akar, Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi Başkanı Abdullah Şen ve çok sayıda engelli annesi katıldı .
Kaynak: AA