Merkez Efendi'nin Köyünde Hıdrellez Şenlikleri

Mesir macununun mucidi Merkez Efendi'nin doğup büyüdüğü köy olan Buldan'ın Sarımahmutlu köyünde yağmur duası ve hıdrellez şenlikleri gerçekleştirildi.

Kocagöl Yaylasında bu yıl 69'uncusu gerçekleştirilen şenliklere AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Bilal Uçar, Kaymakam Ahmet Erdoğdu, Belediye Başkanı Fahri Şevik, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çevre il ve köylerden vatandaşlar katıldı.

Sarımahmutlu Köyü Muhtarı Muzaffer Can, hıdrellez şenlikleri çerçevesinde altı bin kişiye yemek ikramında bulunulduğunu belirterek, ''Merkez Efendinin doğup büyüdüğü köyümüzü çevre halkına tanıtmayı, baharı karşılayıp, barış ve dostluğun paylaşılmasını amaçlayarak her yıl Kocagöl Yaylamızda şükür duaları eşliğinde hıdrellez şenlikleri gerçekleştiriyoruz. Bu gelenek uzun yıllardır dedelerden torunlara kadar devam ettirilip yaşatılmaktadır. Merkez Efendi Hazretlerini anarak, yağmur yağmadığında yağmur duası, yağmur olduğunda da şükür duası şeklinde yapılıyor'' diye konuştu.

Dualarla başlayan şenliklerin yapıldığı Kocagöl Yaylasında çocuklar uçurtmalar uçurdu, çeşitli oyunlar oynadı .
Kaynak: AA