Makedonya Dışişleri Bakanı Poposki, Türkiye'ye Resmi Ziyaret Gerçekleştirecek

Dıişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Poposki'nin Bakan Davutoğlu'nun davetine icabetle 14-16 Mayıs 2012 tarihlerinde Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştireceği belirtilirken, "Bu yıl, iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 20. yıldönümü olması nedeniyle Bakan Poposki’nin ziyareti özel önem taşımaktadır" denildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Poposki'nin Bakan Davutoğlu'nun davetine icabetle 14-16 Mayıs 2012 tarihlerinde Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştireceği bildirildi.

Açıklamada, "Bu yıl, iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 20. yıldönümü olması nedeniyle Bakan Poposki’nin ziyareti özel önem taşımaktadır" denildi

Açıklamada ayrıca, konuk bakanın AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Büyükelçi Volkan Bozkır ile görüşeceği, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından da kabul edileceği belirtildi.

Dışişleri Bakanı Poposki’nin Türkiye'yi ziyareti sırasında, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Makedonya Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Her İki Ülke Vatandaşlarının Seyahat Şartlarına Dair Anlaşma”nın imzalanmasının öngörüldüğü kaydedilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Makedonya Dışişleri Bakanı Poposki’yle yapılacak görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkiler tüm boyutlarıyla ele alınacak, bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında kapsamlı görüş alış-verişinde bulunulacaktır. Bakan Poposki’nin Türkiye’yi ziyareti, 20-21 Mayıs 2012 tarihlerinde Şikago’da düzenlenecek NATO Zirvesi’nin hemen öncesine denk gelmesi nedeniyle de ayrı bir önem taşımaktadır. Türkiye, Balkanlar’da yakın bir dost ve güvenilir bir işbirliği ortağı olarak gördüğü Makedonya’yı anayasal ismi ve ulusal kimliğiyle tanıyan ve Üsküp’te Büyükelçilik açan ilk ülkedir. Makedonya’nın Avrupa-Atlantik kurumlarıyla entegrasyonunu güçlü biçimde destekleyen Türkiye, farklı etnik ve dini grupların barış içinde birarada yaşadığı Makedonya’yı Balkanlar’da kalıcı barış ve istikrarın vazgeçilmez unsuru olarak görmektedir. "
Kaynak: İHA