Eski Milletvekili Mustafa Cumur İçin Cenaze Töreni Düzenlendi

Samsun'un Havza ilçesinde dün meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden AK Parti Trabzon eski milletvekili Mustafa Cumur, için cenaze töreni düzenlendi.

Eski Milletvekili Mustafa Cumur İçin Cenaze Töreni Düzenlendi
Düzköy ilçesine bağlı Çalköy beldesine götürülen Cumhur’un naaşı burada toprağa verilecek.Akçaabat ilçesindeki Kavaklı Rahman Camisi'nde Öğlen namazını müteakip düzenlenen törene, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, AK Parti grup başkanvekilleri Nurettin Canikli ve Mustafa Elitaş, AK Parti Trabzon milletvekilleri Faruk Özak, Aydın Bıyıklıoğlu ve Safiye Seymenoğlu, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Cumur'un ailesi, yakınları, kaymakamlar, belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

Cenazenin camiye getirilmesinin ardından bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Trabzon'da son 9,5 yıllık süre içinde yapılan her hizmette Mustafa Cumur'un elinin olduğunu söyledi.

'Trabzon'un ilçelerinde ve köylerinde derdi olup da Cumur'a ulaşmayan kimsenin olmadığına vurgu yapan Bayraktar, "Mustafa Cumur'un İslam ve iman davası uğruna vatan, millet için nasıl pervane gibi döndüğünü herkes biliyor. Kendisini elim bir kaza sonucu kaybettik. Tüm Trabzon olarak üzüntümüz büyük. Başta babası olmak üzere ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum." dedi.

Cumhur’un cenaze namazını öğle namazının ardından da İl Müftü Veysel Çakı kıldırdı. Yapılan duanın ardından da Cumur'un cenazesi, Düzköy ilçesine bağlı Çalköy beldesine götürüldü. Cumhur’un naaşı Çayköy’de ikindi namazının ardından kılınacak ikinci cenaze namazı sonrası aynı yerdeki aile kabristanında toprağa verilecek. AK Parti'den 22. ve 23. dönem Trabzon milletvekilliği görevinde bulunan Mustafa Cumur, evli ve 5 çocuk babasıydı .