Dinar Sağlık Meslek Lisesi ''hemşireler Günü''nü Kutladı

Dinar Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri düzenledikleri programla ''Hemşireler Günü''nü kutladı.

Dinar Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Ramazan Koç, Belediye Kültür Sarayı'nda yapılan törende, hemşirelik tarihinin eskilere dayandığını, hemşireliğin insan sevgisi, şefkat, bilgi ve beceriyle yoğrulmuş kutsal bir meslek olduğunu kaydetti.

Hemşirelik mesleğinin geçmişten günümüze tıp biliminin de ilerlemesiyle çok önemli aşamalar kaydettiğini ifade eden Koç, şöyle konuştu:

''Hemşirelik sağlık sistemlerinin vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir. Okulumuzda hemşirelik ve acil tıp teknisyenliği olarak 2 bölümde 165 öğrencimiz öğrenim görmektedir. Bizler de Dinar Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olarak vatanını ve milletini seven milli ve manevi değerlere bağlı, mesleğin kutsallığına inanmış geleceğin sağlık personeli adaylarını yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz.''

Etkinlik, öğrencilerin hazırladığı tiyatro gösterileri, türkü dinletileri ve şiirlerle son buldu.

-Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ceylan, güven tazeledi

Dinar 16 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Kooperatif binasında yapılan genel kurulda, 27 yıllık Başkan Şerif Ceylan tek listeyle girdiği seçimleri yeniden kazandı.

Ceylan, seçim sonunda yaptığı açıklamada, 1985 yılından bugüne kadar başkanlık yaptığını belirterek, o günden bugüne bacasız fabrika olduklarını kaydetti.

Türkiye'nin en büyük kooperatifi olduklarını anlatan Ceylan, ''Bugüne kadar hiçbir aracımız yolda kalmadı. Yüklenen yükleri peşin ödeyen tek kooperatif biziz. Hiçbir kurum, kuruluş ve şahıslara borcumuz yok. Gücünü kendi şoför ve üyelerinden ve beraberinde çalıştığı ekibinden alan tek kooperatif başkanı benim. Eskisinden daha fazla çalışıp kooperatifimizi en yüksek seviyeye getireceğiz'' dedi.

-AK Parti Kadın Kolları ''Hemşireler Günü''nü kutladı

Dinar'da AK Parti Dinar İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Aysel Duman ve yönetim kurulu üyeleri ''Hemşireler Günü''nü kutlamak için Dinar Devlet Hastanesi Başhemşiresi Neşe Taşpınar'ı ziyaret etti.

AK Parti'li kadınlar, tüm hemşirelere çiçek ve pasta ikramında bulunarak ''Hemşireler Günü''nü kutladı.

Hastane ziyaretinin ardından, ''Eczacılar Günü'' dolayısıyla eczacıları gezen kadınlar, ziyaretlere devam edeceklerini bildirdi .
Kaynak: AA