Putin’den Abhazya’ya 'Bir Kaç Dakikalık' Ziyaret

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus-Abhaz sınırında incelemelerde bulundu.

Putin’den Abhazya’ya 'Bir Kaç Dakikalık' Ziyaret
Rus basını Putin’in bu gezisini “bir kaç dakikalık ilk yurt dışı ziyareti” olarak verdi. Putin, Soçi’de Gürcistan’ın ayrılıkçı bölgesi Abhazya Cumhurbaşkanı Aleksandr Ankvab ile bir araya geldi.

Putin ve Ankvab görüşmesinde ikili ilişkiler ele alındı. Daha sonra Psou nehri üzerindeki Rus-Abhaz sınırını denetlemek için bölgeye hareket eden Putin ve Ankvab, sınır kapısı inşaatındaki çalışmaları inceledi. Rusya Federal Sınır Hizmetleri Başkanı Vladimir Proniçev sınır kapısının kapasitesinin günlük dört bin kişi, bin 250 binek otomobil, 100 otobüs ve 150 kamyon olacağını söyledi.

Rus yetkili, ayrıca gelecekte sınır kapısının taşıma kapasitesini artırmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.
Daha sonra Putin ve Ankvab gümrük yeşil koridoru geçerek Abhaz sınır bölgesine geçti. Ria Novosti, “Putin yemin töreninden sonra ilk kez Rusya sınırlarının dışına çıktı, fakat sadece bir kaç dakikalığına” yorumunda bulundu.

Kremlin Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, Putin’in Cumartesi günü Gürcistan’ın diğer ayrılıkçı bölgesi Güney Osetya lideri Leonid Tibilov’la da Soçi’de buluşacağı belirtildi.Ocak ayında Rusya eski Devlet Başkanı Dmitri Medvedev de Abhaz lider Ankvab ile Adler sınır gümrük kapısında buluşarak denetlemelerde bulunmuştu.